• 18/12/2013

Amazon laat in Polen gigantisch logistiek centrum bouwen

Amazon sluit grootste huurcontract ooit in Centraal-Europa af voor logistiek distributiecentrum in Polen. Het zal een oppervlakte beslaan van 95.000m² en duizenden banen creëren.

Trefwoorden: #amazon, #banen, #e-commerce, #e-shop, #economie, #goodman, #job, #logistiek, #vastgoed

Lees verder

Nieuws

( Foto: Goodman )

ENGINEERINGNET – De vastgoedgroep Goodman mag in het Poolse Wroclaw een gigantisch logistiek distributiecentrum bouwen voor Amazon, 's werelds grootste provider van e-commerce.

Het gebouw zal een oppervlakte beslaan van ongeveer 95.000m². De bouwwerken zijn in oktober 2013 van start gegaan en het magazijn moet de tweede helft van 2014 volledig operationeel zijn.

"De faciliteit die we bouwen wordt het grootste op zichzelf staande logistieke pand in Polen. De bouw zal snel verlopen, zodat Amazon er over minder dan een jaar kan intrekken", aldus een woordvoerder van projectontwikkelaar Goodman Poland.

De transactie is - nog steeds volgens de Goodman - zelfs het tot nu toe het grootste contract voor een logistiek magazijn in Centraal-Europa.

Amazon laat weten in het magazijn 2.000 permanente banen te zullen creëren en nog eens 3.000 seizoengebonden arbeidsplaatsen om piekperiodes tijdens de feestdagen aan te kunnen.


(Bert Belmans)