• 18/12/2013

Atlas Copco ontvangt Koning Filip op FWO-beurs Kennismakers

Zweedse fabrikant als één van weinige standhouders op event van FWO vereerd met bezoek van Koning Filip. "Wisselwerking met academische wereld is voor ons cruciaal".

Trefwoorden: #airpower, #atlas copco, #compressor, #duurzaamheid, #energie, #koning filip

Lees verder

research

( Foto: Atlas Copco © Ivan Put )

ENGINEERINGNET.BE – Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen richtte half december in Gent de beurs 'Kennismakers, al 85 jaar zuurstof voor Onderzoek en Ontwikkeling' in.

Een trots Atlas Copco meldt in een mededeling dat het als één van de weinige standhouders een bezoek mocht ontvangen van Koning Filip.

Het Zweedse bedrijf is dankzij zijn Airpower-fabriek in Wilrijk een grote werkgever in Vlaanderen, en heeft daar een eigen afdeling voor productontwikkeling.

Die levert naar verluidt verdienstelijk werk en viel dit jaar bijvoorbeeld nog in de interne duurzaamheidsprijzen. Atlas Copco bekroont jaarlijks namelijk een baanbrekend initiatief in één van zijn vestigingen wereldwijd met een Environmental Award.

De Airpower-afdeling in Wilrijk werd met deze onderscheiding bekroond voor de ontwikkeling van een bepaald type energiezuinige compressor.

"Voor ons is de wisselwerking met de academische wereld cruciaal', stelt het bedrijf. 'Het genereert een dynamiek van innovatie en voortdurende optimalisatie."

"Met andere woorden, fundamenteel onderzoek is een katalysator voor het opleveren van een productief, veilig, betrouwbaar en duurzaam eindproduct."

Philippe Ernens, President Airtec divisie Compressor Technique: “Door contact met de academische wereld brengen we een botsing van ideeën op gang die ons toelaten te excelleren in duurzame en efficiënte productaflevering.”


(Bert Belmans)