• 20/12/2013

Nieuwe aansluitvoet voor universeel industrieel relais

Om de positie van de populaire G2RS industriële universele relais verder te verstevigen, heeft Omron de aansluitvoet voorzien van een schroefklemaansluiting.

Trefwoorden: #aansluitvoet, #G2RS, #Omron Electronics, #universeel industrieel relais

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Geschikt voor volkern-draad tot en met 2 mm2 en flexibele kabel van 0,5 mm2 t/m 2,5 mm2, al dan niet voorzien van adereindhulzen.

Per schroefklemaansluiting kunnen twee aansluitingen worden aangebracht waardoor het gemakkelijker wordt om een overbrugging of aftakking te maken.

De nieuwe aansluitvoeten zijn in twee verschillende uitvoeringen leverbaar: type P2RF-05-ESS voor eenpolig G2RS-relais en type P2RF08-ESS voor het dubbelpolige relais.

De relais kunnen worden uitgerust met een borgclip die het relais borgt in de relaisvoet, maar ook de functie heeft om het relais gemakkelijk te demonteren als dat gewenst is. Indicatieplaatjes en doorverbindkammen worden binnenkort verwacht.

Naast de nieuwe relaisvoeten met schroefklemverbinding blijft Omron twee andere typen relaisvoeten leveren voor het G2RS relais.

De ene uitvoering is voorzien van een schroefaansluiting en geschikt voor ring- en vorkkabelschoenen en het andere type heeft vlaksteekaansluitingen wat het voordeel biedt dat de bedradingstijd aanzienlijk wordt verminderd.

De G2RS industriële interfacerelais zijn slechts 16 mm breed. Aan het ontwerp zijn geen concessies gedaan, waardoor een lange en betrouwbare levensduur onder de zwaarste omstandigheden gewaarborgd is.

De contacten zijn van een zilver-tin-indium legering, in plaats van het gebruikelijke zilver-nikkel, voor een evenwichtige schakelkarakteristiek voor de verschillende soorten belastingen, inclusief een gelijkstroombelasting met een hoge inschakelstroom.

Daarbij is de G2RS, in vergelijking met vergelijkbare relais die eerder ontworpen zijn voor printmontage dan voor montage op een relaisvoet, voorzien van sterke brede mechanische polen met een groot contactoppervlak voor een betrouwbare verbinding en een lagere werkingstemperatuur bij hogere belastingen.


Voor nog meer informatie:
Omron Electronics nv
Stationsstraat 24 - B-1702 Groot-Bijgaarden
Tel. +32 (0)2 466 24 80 - Fax +32 (0)2 466 06 87
info.be@eu.omron.com- www.industrial.omron.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Omron Electronics


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.