• 23/12/2013

Ferro ontvangt subsidies voor omschakeling naar phthalaatvrije weekmakers

Amerikaans chemiebedrijf wil vernieuwde installaties op Antwerpse Monsanto-site eind 2014 operationeel hebben. Vlaamse regering investeert 1 miljoen euro in ombouw naar phthalaatvrije additieven.

Trefwoorden: #dibenzoaten, #economie, #ferro, #ferro inc, #monsanto, #phthalaat, #techniek, #weekmaker

Lees verder

research

( Foto: Univ. Siegen )

ENGINEERINGNET.BE - Het chemiebedrijf Ferro Corporation kondigde in juli 2013 al aan zijn installaties voor weekmakers op de site van Monsanto aan de Scheldelaan in Antwerpen om te zullen bouwen en de de productiecapaciteit ervan op te zullen drijven tot 28.000 ton per jaar. Om welk investeringsbedrag het gaat, werd niet vrijgegeven.

De installatie zal getransformeerd worden voor de productie van phthalaatvrije dibenzoaten, een veel milieuvriendelijker type van weekmaker voor kunststoffen dan de benzylftalaten die tot nu aan de Scheldelaan werden geproduceerd.

Het Amerikaanse bedrijf beschikt in België ook over een laboratorium in Mont-Saint-Guibert, waar aangepaste formulaties voor Europese klanten worden samengesteld. Het is de bedoeling dat beide vestigingen nauw gaan samenwerken.

De Vlaamse regering besliste onlangs 1 miljoen euro ecologiesteun uit te keren aan de onderneming. De overhaul van de verouderde installaties uit 1966 – vroeger eigendom van Monsanto - zou in de tweede helft van 2014 rond moeten zijn.


(Bert Belmans)