• 23/12/2013

Paragon Pet Products investeert fors in een nieuwe productiemachine

De Amerikaanse vraag naar de vegetarische tussendoortjes voor honden is het afgelopen jaar verdubbeld.

Trefwoorden: #AVEBE, #dierenvoeding, #NOM, #Paragon Pet Products

Lees verder

nieuws

( Foto: Paragon Pet Products )

ENGINEERINGNET.NL -- De Veendamse producent gebruikt aardappel- en tarwezetmeel als grondstof voor de hondensnacks. Deze zijn in meer dan 40 landen te koop, zoals Rusland, Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Paragon Pet Products nam eerder dit jaar al twee nieuwe verpakkingslijnen in gebruik. Bij het bedrijf werken dertig mensen. Om de uitbreiding te realiseren verwacht directeur Wim Pater extra personeel nodig te hebben. Ook heeft de diervoederproducent meer land aangekocht op de locatie in Veendam om een uitbreiding te realiseren van 5.000 naar 30.000 vierkante meter.

De vegetarische tussendoortjes hebben een speciale, geribbelde vorm, variërend van een tandenborstel tot een egel, zodat het kauwen erop een goede training is voor de kaken en tegelijk de tanden reinigt.

Ook draagt dit hondenvoer bij aan een goede spijsvertering doordat het veel vezels bevat, aldus het bedrijf. Ook kleur- en smaaktoevoegingen zijn plantaardig, zodat het voer 100% vegetarisch is. De snacks hebben verder geen toegevoegde suiker of bewaarmiddelen.

Pater nam in 2003 met een zakelijke partner een verliesgevend onderdeel van zetmeelproducent AVEBE over, met ondersteuning van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM). Het proces is heel innovatief omdat het gebruik maakt van spuitgietmachines.

Tot die tijd was dat niet mogelijk om hondenvoer zo te produceren. Dit proces en de receptuur is samen met de Wageningse universiteit ontwikkeld.


(Lydia Heida)