• 23/12/2013

Nieuwe identificatielabels weerstaan grondige reinigingsprocessen

Brady ontwikkelde Toughwash serie reinigingsbestendige labels voor identificatie in de voedings-en drankenindustrie.

Trefwoorden: #Brady, #identificatielabels, #reinigings­bestendige labels, #Toughwash

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- Nieuwe Toughwash reinigings­bestendige labels van Brady blijven intact tijdens de grondige reinigingsprocessen voor optimale hygiëne in de voedings-en drankenindustrie. De nieuwe labels worden bovendien herkend door metaaldetectoren in de productielijn om ongewenste producten in de voedselketen te voorkomen.

Speciaal identificatielabel
Voor een optimale veiligheid en efficiëntie tijdens het werk, wordt in diverse industrieën gebruik gemaakt van een breed gamma labels en bewegwijzeringsborden. Productiefaciliteiten in de voedings- en drankenindustrie kunnen die borden doorgaans niet gebruiken teneinde de voedselzuiverheid en -kwaliteit te kunnen garanderen voor hun klanten.

"De nieuwe Toughwash labels zijn in staat om klanten en medewerkers in de voedings- en drankenindustrie beter te beschermen", zegt Tim Van den Eede, productmanager Materials EMEA bij Brady Corporation.

"Het label heeft een uitzonderlijke duurzaamheid en ondersteunt een excellente hygiëne door zijn speciale toplaag, een sterke facesheet, speciaal ontworpen label interfaces en randen, superieure lijm en metaaldetectie capaciteiten."

Bestand tegen hoge druk en chemisch resistent
Bij reinigingsprocessen in de voedings- en drankenindustrie  worden vaak extreem hoge temperaturen toegepast en wordt gewerkt met waterstralen onder hoge druk, zure of alkalische reinigingsmiddelen en schrobben met schuurmiddelen.

Voor de ontwikkeling van een label dat deze beproevingen kan weerstaan, bouwde Brady een applicatielab om haar nieuwe Tougwash label te testen, te evalueren en aan te passen, totdat dit voldoende bestand was tegen schuren, blootstelling aan chemische stoffen en de zwaarste condities in de Ingress Protection Rating voor DIN 40050-9 IP69K.

Metaaldetecteerbaar
Het Toughwash label van Brady maakt gebruik van staal in plaats van aluminium om metaaldetectie te kunnen garanderen. Standaard in-line detectieapparatuur zal het label foutloos herkennen door de sterkere generatie van wisselstroom bij staal. Brady zorgde er ook voor dat de detectielaag niet per ongeluk kan worden verwijderd van de rest van het etiket.

Printen op locatie
Om ervoor te zorgen dat de symbolen en berichten op labels en borden leesbaar blijven gedurende meerdere reinigingscycli, ontwikkelde Brady inktlinten en een heel kwalitatieve labeltoplaag om samen de meest duurzame afdruk te realiseren.

Dit stelt gebruikers in staat om labels te printen naar wens en op locatie, waardoor, in de geest van lean manufacturing, een snelle respons op veiligheidsrisico´s mogelijk wordt. Toughwash labels kunnen worden geprint met de BBPTM31, BBPTM33 en Globalmark printers van Brady.

De nieuwe Toughwash reinigingsbestendige labels kunnen langdurig op voorraad worden gehouden en hebben een slijtvaste print- en toplaag voor reinigingsbestendige, metaaldetecteerbare toepassingen die voldoen aan veel van de milieu-uitdagingen voor verwerkingsinstallaties in de voedings- en drankenindustrie.


Voor meer informatie:
BRADY - Lindestraat 20 - B-9240 Zele
www.bradyeurope.com of
emea_request_marcom@bradycorp.com om stalen of een white paper aan te vragen.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MEPAX


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.