• 24/12/2013

Boskalis haalt grootste contract ooit voor dochterbedrijf Dockwise binnen

Opdracht van 275 miljoen dollar vereist inschakelen van alle zwaar maritiem transportmaterieel aangevuld met sleepbakken en pontons van ander dochterbedrijf Smit.

Trefwoorden: #boskalig, #chevron, #dockwise, #economie, #lng, #shell, #smit, #wheatstone

Lees verder

Nieuws

( Foto: Boskalis / Dockwise )

ENGINEERINGNET.NL - Boskalis maakt bekend dat dochteronderneming Dockwise een contract heeft verworven van opdrachtgever Bechtel voor het transport over zee in het kader van een LNG-project in Australië.

Het werk omvat het vervoer van meer dan 100 modules vanuit ateliers in China en Maleisië naar de site van het Australische Wheatstone-project.

Met een waarde van 275 miljoen dollar is dat meteen de grootste bestelling die het in 2012 overgenomen Dockwise ooit mocht ontvangen.

Het bedrijf moet er naar verluidt al zijn zwaar maritiem transportmaterieel voor inschakelen, aangevuld sleepbakken en pontons van de andere Boskalis-dochteronderneming Smit.

De werkzaamheden zullen begin 2014 aanvangen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
De door Chevron geëxploiteerde Wheatstone-site is een van de grootste grondstofprojecten in Australië. Het bevindt zich in Ashburton, 12 kilometer ten westen van Onslow in Western Australia en zal bestaan uit twee verwerkingsfaciliteiten voor vloeibaar aardgas (LNG) met een gezamenlijke capaciteit van 8,9 miljoen ton per jaar en een gascentrale voor binnenlandse consumptie.

Het project is een joint venture tussen de Australische dochterondernemingen van Chevron, Apache, Kuwait Foreign Petroleum Exploration (KUFPEC), Shell en Kyushu Electric Power, samen met PE Wheatstone (gedeeltelijk eigendom van TEPCO).