• 27/12/2013

Schréder start in Bornem nieuwe led-productielijn op

Productielijn voor in Bornem ontwikkelde architecturale led-verlichting goed voor in totaal 13.000 verlichtingstoestellen in 2014. Tegen 2016 moeten dat er 26.000 worden.

Trefwoorden: #architecturaal, #economie, #investering, #led, #productie, #schreder, #verlichting

Lees verder

Nieuws

( Foto: Schréder )

ENGINEERINGNET.BE – 'De verkoop van led-verlichtingsoplossingen verdubbelt elk jaar, wat aantoont dat deze technologie aan de vraag van de markt beantwoordt', stelt het Belgische Schréder.

Dat is precies de reden waarom het bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van verlichtingssystemen, zich meer en meer wil gaan oriënteren op intelligente beheersystemen en led-technologie.

Eén van de afdelingen, 'Uitrusting" in Bornem – waarvan de hoofdactviteit tot nu uit de productie van HID-verlichtingstoestellen bestond - heeft nu naar verluidt een nieuw gamma voor architecturale verlichting ontwikkeld. De volgende stap is een nieuwe productielijn, die half december officieel in gebruik is genomen.

Op de nieuwe productielijn zullen in 2014 in totaal 13.000 verlichtingstoestellen geproduceerd worden; vanaf 2016 zullen dat er 26.000 zijn, waarvan 95% voor de zusterbedrijven in Europa.

Het management wil naar eigen zeggen in de eerste plaats het voortbestaan van de vestiging in Bornem veiligstellen: 'We streven naar het behoud van de werkgelegenheid voor 55 personen in onze regio."

Daarvoor krijgt Bornem een aantal extra troeven mee: een gespecialiseerde engineeringafdeling en de uitbouw van de vestiging als kenniscentrum voor aanstraling en tunnelverlichting voor alle vestigingen wereldwijd.

Om de kwaliteit van de leds te garanderen, vindt de productie van de verlichtingstoestellen plaats in een elektrostatisch afgeschermde zone (EPA – Electrostatic Protected Area).

Alleen al de inrichting van deze zone, had een prijskaartje van 100.000 euro, stelt Schréder. Hoeveel de totale investering bedraagt, werd niet meegedeeld.


(Bert Belmans)