• 06/01/2014

Stork verkoopt Subsea-divisie in Aberdeen aan N-Sea Group

Stork Technical Services laat weten dat Britse Subsea-divisie zal worden verkocht aan N-Sea Group. "Maar we blijven onderzeese technologie ontwikkelen".

Trefwoorden: #asset management, #duiken, #economie, #maintenance, #n-sea, #onderhoud, #rov, #stork, #subsea

Lees verder

Nieuws

( Foto: Stork Technical Services )

ENGINEERINGNET.NL -- Stork Technical Services heeft naar eigen zeggen 'het besluit genomen om de Subsea-divisie te desinvesteren na een strategische evaluatie van haar kernactiviteiten en de toenemende verwachtingen van klanten'.

Stork wil zich naar verluidt meer specialiseren in 'asset integrity management services' voor de olie- en gas-, chemie- en energiesector.

Dat betekent niet dat de onderzeese activiteiten volledig afgestoten worden: het bedrijf meldt in één adem te zullen blijven investeren in alles wat met onderwatertechnologie te maken heeft, maar dan binnen zijn kernactiviteit – maintenance en asset management - zoals kathodische bescherming, bolting, tensioning en specialistische gereedschappen.

Het Britse engineeringbedrijf N-Sea van zijn kant treedt op als een contractor voor allerhande werken aan onderzeese infrastructuren in de Noordzee. Het heeft daarvoor verschillende types van duiksystemen, ROV's en schepen.

Ook Storks Subsea-afdeling is vooral actief in alles wat met het duiken zelf en het uitvoeren van werken onder de zeespiegel te maken heeft.

Door de overname krijgt N-Sea er, naast Aberdeen, een vestiging bij in Zierikzee. Het bedrijf zal dan 120 onshore en gemiddeld 150 offshore medewerkers tellen, goed voor een zakencijfer van 75 miljoen euro.

Het overnamebedrag werd niet meegedeeld.


(Bert Belmans) (foto: Stork)