• 08/01/2014

Snelste compacte visie-systeem in de industrie

Het compacte FH visie-systeem van Omron biedt een nieuw, uitzonderlijk efficiënt vision-algoritme, een high-speed image bus, een quad-core verwerkingssysteem en snelle EtherCAT-communicatie

Trefwoorden: #FH visie-systeem, #motion controllers, #Omron Electronics, #PLC's, #robots, #visie-systeem

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Het systeem werd op de afgelopen SPS-IPC-Drives gepresenteerd en stelt een nieuwe norm voor snelheid, prestaties en veelzijdigheid.

Tests uitgevoerd door Omron hebben bevestigd dat het FH visie-systeem momenteel de snelste in zijn soort is. Het betekent dat gebruikers kortere machinecyclustijden kunnen bereiken in combinatie met een nauwkeurige en betrouwbare werking, zelfs in moeilijke omstandigheden.

De daaruit voortvloeiende efficiëntietoename van de machine vertalen zich direct in lagere kosten en een verbeterd concurrentievoordeel.

Het systeem is ontworpen voor een snelle efficiënte werking in elke fase van het vastleggen van beelden tot de data-output.

De nieuwe FH visie-systemen van Omron zijn dan ook specifiek bestemd voor naadloze integratie met PLC's, motion controllers en robots en bij uitstek geschikt voor toepassingen in alle typen high-speed productiemachines.

Een ander voordeel is dat FH visie-systemen volledig compatibel zijn met Omrons Sysmac Studio automatisatiesoftware. Dit betekent dat slechts één softwarepakket nodig voor het opzetten van alle belangrijke componenten in een automatisatiesysteem.

Het vermindert de hoeveelheid ontwerptijd van machines aanzienlijk. Sysmac Studio kan worden gebruikt voor het opzetten, debuggen en simuleren van alle slave-apparaten die zijn aangesloten via EtherCAT.

Hieronder vallen niet alleen visie- en andere detectie-apparatuur, maar ook motion controllers, besturingen en aandrijvingen.

In het hart van de nieuwe FH controllers bevindt zich de innovatieve Shape Search III visie-algoritme van Omron.

Tot negen keer sneller bij het uitvoeren van zoekopdrachten dan conventionele algoritmen, maakt Shape Search III het mogelijk dat snelle, nauwkeurige metingen kunnen worden uitgevoerd, zelfs als beelden onscherp zijn, of als doelobjecten willekeurig gepositioneerd, willekeurig gedraaid of overlappend zijn.

Deze uitzonderlijke prestatie wordt bereikt zonder de noodzaak van een gebruikersafhankelijke kalibratie, wat betekent dat FH visie-systemen bijzonder eenvoudig te installeren en te bedienen zijn.

Vanwege hun uitzonderlijk efficiënte beeldverwerkingseigenschappen, kan het nieuwe visie-systeem meerdere hoge-resolutie camera's ondersteunen zonder vermindering van prestaties of beeldopnamesnelheid.

Zo kunnen zelfs de meest complexe inspectietaken worden uitgevoerd. Het betekent ook dat, in sommige toepassingen, één enkele visie-controller kan worden ingezet waar voorheen meerdere nodig zouden zijn, hetgeen aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk maakt.

Om een eenvoudige en betrouwbare integratie te waarborgen met alle soorten van automatisatie- en besturingssystemen, ondersteunen Omron FH controllers het EtherCAT-machinebesturingsnetwerk.

Hierdoor zijn communicatiecycli van slechts 500 µs mogelijk en kan de motion control worden gesynchroniseerd met de communicatiecyclus. De controllers ondersteunen ook aangepaste .NET-besturingen, waardoor beelden en meetresultaten makkelijk worden weergegeven op een externe pc.


Voor nog meer informatie:
Omron Electronics nv
Stationsstraat 24 - B-1702 Groot-Bijgaarden
Tel. +32 (0)2 466 24 80 - Fax +32 (0)2 466 06 87
info.be@eu.omron.com- www.industrial.omron.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Omron Electronics


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.