• 15/01/2014

Crowdfunding voor ontwikkeling nieuwe soep met kromme groenten

Het twee jaar geleden opgestarte bedrijf Kromkommer wil in 2014 een soeplijn lanceren, gemaakt van groenten die vanwege hun vorm zijn afgekeurd.

Trefwoorden: #crowdfunding, #De Kleinste Soepfabriek, #Kromkrommer, #Nederlandse maakindustrie

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Youtube, Kromkommer )

ENGINEERINGNET.NL - Een derde tot de helft van alle groenten en fruit in Europa belandt in de vuilnisbak, onder meer omdat ze niet de juiste vorm hebben of vanwege overproductie.

Om deze voedselverspilling tegen te gaan begon Kromkommer in 2012 en 2013 met het maken van mosterd, ketchup, jam en gazpacho.

Dat smaakte naar meer, aldus de drie initiatiefnemers van het bedrijf, vandaar dat er ook een tomatensoep is ontwikkeld. Dit in samenwerking met het erg populair geworden 'De Kleinste Soepfabriek'. Juist dit soort kleine, ambachtelijke initiatieven trekken de aandacht van een groot publiek en biedt daarmee nieuwe kansen voor de Nederlandse maakindustrie.

Nu wil Kromkommer nog twee andere smaken ontwikkelen. Stichting DOEN heeft een deel van de financiering hiervan op zich genomen, maar voor het binnenhalen van het laatste deel is nu een crowdfundingcampagne georganiseerd, die gisteren van start is gegaan tijdens de Horecava.

Zie voor meer info: http://www.kromkommer.com/crowdfunding

Met dit geld is het mogelijk om de soepen te ontwikkelen, de groenten in te kopen en de hele productielijn op te starten, tot aan het ontwerpen van de etiketten voor de soeppotten aan toe.


(Lydia Heida)