• 16/01/2014

Wehkamp investeert in hightech magazijn voor e-commerce in Zwolle

Wehkamp gaat hightech distributiecentrum voor e-commerce bouwen in Zwolle. Dat meldt de logistieke automatiseerder en softwareontwikkelaar Knapp, die de opdracht binnenhaalde.

Trefwoorden: #e-commerce, #economie, #knapp, #logistiek, #magazijn, #wehkamp

Lees verder

Nieuws

( Foto: Knapp )

ENGINEERINGNET.NL – Wehkamp.nl is een van de grootste e-commerce spelers in Nederland. Het bedrijf groeit elk jaar met tussen 15 en 20% en heeft niet minder dan 1,7 miljoen geregistreerde gebruikers. Het verkoopt online onder meer kleding, IT-accessoires, telecom, meubels en huishoudapparaten.

De grote massa aan verzendingen – op dit ogenblik 20 miljoen per jaar – heeft er nu toe geleid dat het bedrijf gaat investeren in een nog snellere afhandeling en betere beheersing van zijn logistieke stromen.

De onderneming heeft namelijk het plan opgevat in Zwolle een hoogtechnologisch distributiecentrum op te trekken.

De opdracht is voor een niet nader genoemd bedrag uitbesteed aan de logistieke automatiseerder Knapp uit Oostenrijk, die speciaal voor e-commerce een systeem heeft ontwikkeld met eigen software en 'shuttles'.

Bij logistiek beheer in de e-commerce staat vooral de snelheid van uitlevering centraal, bij voorkeur nog dezelfde of ten laatste de daaropvolgende dag, ongeacht de hoeveelheid artikelen in stock.

Zo zal het systeem bij Wehkamp 200.000 producten per dag kunnen verwerken, een capaciteit hebben van een half miljoen locaties en 98% van de goederenstroom voor zijn rekening nemen.

Om een idee te geven: alle dispatch-taken zoals sorteren en afwerken - ook het insteken van documenten en het sealen van dozen en zakken - verlopen volledig automatisch.

Het nieuwe magazijn zal naar verwachting in de loop van 2015 operationeel zijn.


(Bert Belmans)