• 16/01/2014

Meer dan 300 openstaande vacatures bij techbedrijven in automobiel

Momenteel hebben dertigtal bedrijven uit de voertuigindustrie 323 openstaande vacatures, zo blijkt uit rondvraag van technologiefederatie Agoria naar aanleiding van het Autosalon.

Trefwoorden: #agoria, #audi, #auto, #automobile, #autosalon, #febiac, #hr, #ingenieurs, #jobs, #personeel, #punch, #vacatures, #volvo

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE – Dat bedrijven het niet onder de markt hebben om technisch personeel te vinden, wordt nog maar eens bevestigd door een onderzoek van technologiefederatie Agoria.

Naar aanleiding van het Autosalon ondervroegen zij hun leden – techbedrijven – naar openstaande vacatures. In totaal zouden er zo meer dan 300 zijn, zo bleek. Het gaat naar verluidt zowel om jobs bij assemblagebedrijven, productiebedrijven en R&D-afdelingen als bij toeleveranciers.

Bart Depraetere, verantwoordelijke rekrutering en selectie bij Punch Powertrain, een producent van variabele en hybride aandrijfsystemen voor personenvoertuigen die op zoek is naar 40 nieuwe medewerkers: “Wij werken aan de producten van morgen, van conceptfase tot effectieve realisatie. Punch is in die zin een snoepwinkel voor ingenieurs.”

Erik Prieels van personeelsverantwoordelijke van het assemblagebedrijf Audi Brussels: “Onze nieuwe collega’s krijgen zowel ontwikkelingsmogelijkheden op lokaal vlak als op concernniveau. De uitdaging is om tijdens onze zoektocht kandidaten te vinden die zowel over de relevante technische kwalificaties als talenkennis beschikken.” Audi heeft 20 vacatures.

Het Europese hoofdkwartier en R&D-center van Toyota Motor Europe heeft naar verluidt een dertigtal openstaande vacatures, bij Volvo Cars zijn dat er 20.

Agoria en Febiac richten op het Autosalon een 'speeddate' in, en hopen op een succes: “De voertuigindustrie blijft in ons land interessante jobs aanbieden en voertuigtechnologie is een boeiende materie: nieuwe producten en modellen, nieuwe aandrijvingen, nieuwe communicatiemiddelen, geen enkele andere industrie ondergaat een dergelijke technologische revolutie.”


(Bert Belmans) (foto: Volvo Cars

ACHTERGROND
De speeddate vindt plaats op de stand ‘Job on wheels’ in Heizelpaleis 5 en dat op zaterdag 18 en 25 januari, telkens van 10 tot 14 uur.