• 20/01/2014

Witzenmann haalt productie van compensatoren naar België

Witzenmann Benelux hevelt een groot deel van productie compensatoren over van Duitsland naar Oelegem bij Antwerpen. Onder meer om nabijheid van zeehavens op te zoeken.

Trefwoorden: #balg, #compensator, #economie, #flens, #jobs, #Witzenmann

Lees verder

Nieuws

( Foto: Witzenmann )

ENGINEERINGNET.BE – Het hoeft niet altijd over de delokalisatie van Belgische bedrijven naar goedkopere buitenlandse productieoorden te gaan: Witzenmann Benelux heeft een deel van zijn productie verhuisd van Duitsland naar België.

Onder meer de onmiddellijke omgeving van zeehavens als Antwerpen en Rotterdam speelden een rol bij die beslissing.

Daarvoor werd niet alleen de voorraad onderdelen voor compensatoren, zoals flenzen en balgen in Oelegem uitgebreid, er werd ook geïnvesteerd in een professionele testinstallatie. Die machine werd vorig najaar geïnstalleerd en is sedert kort volledig operationeel.

De nieuwe testinstallatie kan compensatoren tot 1.000mm diameter en met een lengte van maximaal 1.200mm op dichtheid en druk testen. Om de dichtheid te testen, wordt een stikstof-helium mengsel gebruikt.

“Naast een onberispelijke productkwaliteit zijn korte levertermijnen een essentiële factor om in onze industriële afzetmarkten, waar productieverlies al vlug een zeer kostelijke zaak is, het verschil te maken,” aldus Witzenmann.

Het bedrijf maakt in Oelegem ook metalen flexibele slangen, gelaste en gebogen starre leidingen, hangers en steunen voor industriële toepassingen.

De verhuis heeft alvast voor gevolg dat de Benelux-vestiging voortaan zal instaan voor zowel het ontwerp, de productie als de kwaliteitscontrole van de compensatoren. De omvang van de investering en of dit ook tot meer jobs leidt, is niet bekend.


(Bert Belmans, bron: Agoria)