• 20/01/2014

Van de Weterings Jeroen Blondeel naar TEDx Binnenhof 2014

Jeroen Rondeel van Metaalperswerk van de Wetering zal Talk houden tijdens tweede editie van TEDxBinnenhof, het internationale podium voor innovaties van Nederlandse bodem.

Trefwoorden: #flora fluids, #levensmiddelen, #ted, #TEDxBinnenhof, #TEDxTalk, #van de Wetering, #veevoder

Lees verder

research

( Foto: TEDxBinnenhof )

ENGINEERINGNET.NL - Rondeel is algemeen directeur bij Van de Wetering in Boxtel. De acht kandidaten die hun innovatieve idee mogen presenteren in een TEDxTalk werden vandaag bekendgemaakt.

Het bedrijf is lid van de Nederlandse ondernemersorganisatie FME, dat zich als partner heeft verbonden aan TEDxBinnenhof vanuit 'de overtuiging dat technologie een wezenlijke bijdrage levert aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen'.

Rondeel heeft zijn TEDxTalk behaald met de inzending ‘Blue Innovation: de plant als nieuwe chemiefabriek’, het Flora Fluids-procédé om planten te 'melken' om telkens weer uit een plant nieuwe stoffen te winnen voor de veevoederindustrie. Daardoor zullen minder antibioticia aan het voer moeten toegevoegd worden.

Hij presenteerde zijn idee al in november van vorig jaar op het FME-congres. Toen werden er zeven pitchpresentaties gegeven. Alle inzendingen waren gelieerd aan 'Powered by Dutch Technology', het initiatief van FME om in clusters samen te werken.

In totaal werden er overigens ruim 300 ideeën voor TEDxBinnenhof 2014 ingestuurd.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink: “Klimaatveranderingen, betaalbare gezondheidszorg, voedselveiligheid en energiebesparing; onze achterban – de technologische industrie – is als geen ander in staat om innovatieve oplossingen voor global challenges te bedenken én te produceren. Dat brengen we graag voor het voetlicht.”


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Van de Wetering is gespecialiseerd in het verspanen en warmpersen van complexe aluminium- en koperlegeringen.