• 21/01/2014

SKF belooft 100 nieuwe R&D-banen in Nederland

Zweedse marktleider in lagers wil R&D-centrum in Nieuwegein stevig uitbreiden. "Gunstig businessklimaat voor R&D-centra in Nederland was belangrijke reden."

Trefwoorden: #BeyondZer, #Henk Kamp, #johnstone, #lager, #onderzoek, #ontwikkeling, #research, #skf

Lees verder

Nieuws

( Foto: SKF, Hannie Kroes )

ENGINEERINGNET.NL - SKF voorspelt de komende jaren meer dan 100 nieuwe hightech arbeidsplaatsen in Nederland te zullen creëren. De multinational gaat zijn 'Global Technical Center Europe' in Nieuwegein uitbreiden. Vandaag biedt het centrum werk aan zowat 250 personen.

Het Zweedse bedrijf kiest er naar eigen zeggen in Nederland uit te breiden 'omwille van de superieure logistieke en technologische infrastructuur, een aantrekkelijke arbeidsmarkt met flexibele, hoog opgeleide, meertalige professionals en een innovatief zakelijk klimaat'.

De groep telt momenteel vier van dit soort centra in de wereld: in China, India, Zweden en Nederland. Vandaag werd bekend gemaakt dat twee van de vier vernieuwd en uitgebreid worden. Naast Nieuwegein is dat ook het geval met Goteborg.

Hannie Kroes, company director SKF B.V.: “Doorslaggevend voor de keuze van Nieuwegein is geweest dat we de Product Development onder één dak kunnen brengen met het Engineering & Research Center, dat hier al gevestigd is."

Minister Henk Kamp van Economische Zaken reageert verheugd: "Als een internationaal bedrijf zoals SKF voor Nederland kiest, dan zegt dat wat over de aantrekkelijkheid van ons innovatie-, investerings- en vestigingsklimaat. Laten we hopen dat dit een voorbeeld is dat vele anderen in de topsector hightech systems zullen volgen.”

SKF spitst zich zijn R&D vandaag de dag toe op het beperken van de milieu-impact van producten gedurende hun levensduur. Daarvoor heeft het zijn BeyondZer-programma in het leven geroepen.

Een product wordt pas aan het portfolio toegevoegd als het voldoet aan de volgende eisen: het moet het broeikaseffect helpen verminderen; efficiënt en verantwoord gebruik van natuurlijke bronnen promoten en vervuiling van water voorkomen.

CEO Tom Johnstone: “In de afgelopen drie jaar heeft SKF het aantal octrooiaanvragen bijna verdubbeld. Dit bewijst dat onze investeringen in R&D tot de gewenste resultaten leiden.”


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
SKF heeft 4 vestigingen in Nederland, waar momenteel in totaal zo’n 500 mensen werken. Het hoofdkantoor is in Nieuwegein.