• 21/01/2014

Studenten gaan voertuig Shell Eco-marathon 3D-printen

Dick Benschop van Shell Nederland: "In mei zal op Shell Eco-marahton eerste, 3D-geprinte auto van team Euregiorunners uit Heerlen gaan rondrijden. Prachtig om te zien." Bekijk het filmpje.

Trefwoorden: #Euregiorunners, #Phidippides, #RDM, #RDM campus, #shell, #shell eco marathon

Lees verder

Techniek

( Foto: YouTube /Shell, Dick Benschop )

ENGINEERINGNET.NL - Op donderdag 16 januari is op de RDM Campus in Rotterdam het officiële startsein gegeven voor de 30ste editie van Shell Eco-marathon Europa. Met de marathon daagt Shell studenten uit om in hun zelfgebouwde voertuigen de grenzen van brandstofefficiëntie te verleggen.

Voor het eerst in de Europese competitie verschijnen er 19 Nederlandse teams aan de start, waaronder het team Phidippides van Hogeschool Rotterdam dat al sinds 2007 deelneemt.

Het team Zuyd Euregiorunners uit Heerlen onthulde tijdens de kick-off alvast een bijzondere ambitie: zij willen hun voertuig bouwen met een tafelmodel 3D-printer.

Teamlid Kenny Stinges in het filmpje: "We gaan bouwblokken 3D-printen. Die lijmen we aan elkaar, de binnenkant bekleden we en als we de blokken weghalen, hebben we een auto. Daarnaast wordt het dashboard volledig geprint, net zoals het stuur, de zijspiegel en andere kleine componenten.

“Ik ben erg onder de indruk van de strategieën en technologische innovaties die de teams vandaag hebben laten zien. Het is geweldig hoe deze jonge ingenieurs omgaan met uitdagingen”, aldus Rotterdams burgemeester Aboutaleb.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
De Shell Eco-marathon Europa vindt plaats van 15 t/m 18 mei rondom Ahoy, Rotterdam.