• 22/01/2014

Aardappelverwerker Aviko breidt uit door overname van Duits familiebedrijf

Met het verkrijgen van een meerderheidsbelang in het Beierse bedrijf Amberger, verstevigt Aviko zijn positie op de Duitse en Oostenrijkse markt.

Trefwoorden: #aardappelpasta's, #Aardappelverwerker, #Amberger, #Aviko, #Bratkartoffeln, #diepvriesproducten, #Knödel, #Nudeln

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Aviko is in enkele decennia uitgegroeid tot één van de vier grootste aardappelverwerkers ter wereld.

Het bedrijf heeft onder meer de markt in gekoelde frites voor 50% in handen, waarmee het in deze sector een internationale marktleider is.

Het bedrijf neemt nu een meerderheidsbelang van 60% in Amberger, maar deze overname moet nog worden goedgekeurd door de Duitse toezichthouder. Aviko maakte niet bekend hoeveel geld met de overname gemoeid is.

Het Beierse bedrijf maakt verse frites en Duitse specialiteiten als Bratkartoffeln, Knödel, Nudeln, aardappelpasta's en diverse 'Feinkostsalaten'. Deze gerechten zijn erg populair bij Duitse consumenten.

Amberger verwerkt jaarlijks circa 60.000 ton aardappelen die voornamelijk uit de regio Beieren afkomstig zijn. Martin en Wolfram Amberger houden de dagelijkse leiding over het bedrijf.

Aviko heeft zelf ook regionale wortels, hoewel het is uitgegroeid tot een wereldwijd opererend bedrijf. In 1962 richtten 32 aardappelboeren uit de regio Keppel, gelegen in Gelderland, de 'Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken', ofwel Aviko, op.

Sinds 2002 is Aviko een dochterbedrijf van Royal Cosun.


(Lydia Heida)