• 23/01/2014

Vopak-consortium haalt contract in Singapore binnen

Het gaat om de bouw en de bedrijfsvoering van de eerste ondergrondse opslagfaciliteit voor olie in Zuidoost-Azië.

Trefwoorden: #Bayan Caverns Storage Services, #opslagtanks, #Vopak, #Vopak Terminals Singapore

Lees verder

nieuws

( Foto: Vopak )

ENGINEERINGNET.NL - Het onder leiding van Vopak opererende consortium, Bayan Caverns Storage Services geheten, heeft een contract gekregen van 15 jaar.

Het gaat hierbij om de bouw en de bedrijfsvoering van de eerste fase van de opslagfaciliteit, zoals het beheer en onderhoud van de toegangsschachten, ondergrondse tunnels en allerhande apparatuur. De opslag komt onder het Jurong Island bij Singapore te liggen.

Vopak heeft een aandeel van 45% in het consortium via Vopak Terminals Singapore. Geostock SAS, een dochteronderneming van het Franse bedrijf Vinci, maakt er voor 35% deel van uit. JURONG Consultants heeft een belang van 20% in de groep.

Er is niet precies bekend gemaakt hoe het werk verdeeld gaat worden of wat de financiële details zijn. Waarschijnlijk gaat Geostock de bouw van de opslag op zich nemen en Vopak de operationele kant. Jurong Consultants adviseert tijdens het hele proces.

Vinci maakte wel bekend dat het gaat om een contract ter waarde van 115 miljoen euro, maar het is niet helder of het daarbij gaat om alleen hun aandeel of de totale betaling aan het consortium.

Vopak stelt dat de financiële vergoedingen voor de te leveren diensten een beperkte positieve bijdrage zal leveren aan hun omzet van dit jaar. De jaaromzet in 2012 lag op 1,3 miljard euro.

Het bedrijf beheert wereldwijd 79 terminals, waardoor Vopak de grootste onafhankelijke dienstverlener ter wereld in deze sector is. Het gaat daarbij om de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten.

In totaal werken ongeveer 6.100 mensen bij Vopak en de diverse joint ventures.


(Lydia Heida)