• 27/01/2014

20 Vlaamse bedrijven uit gezondheidssector etaleren hun knowhow in Dubai

Innovatieve speerpuntbedrijven uit gezondheidssector showen samen met Flanders Investment & Trade Vlaamse knowhow op 'hub' naar Midden-Oosten, Noord-Afrika en het Indische subcontinent.

Trefwoorden: #arab health, #fit, #flanders care, #gezondheid, #medica, #medisch, #vandeurzen, #via, #vlaanderen in actie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Orfit )

ENGINEERINGNET.BE – Na Medica in Düsseldorf staat Arab Health te boek als de 2de belangrijkste vakbeurs wereldwijd voor de medische sector. Het evenement telt jaarlijks ca. 85.000 bezoekers en 3.900 exposanten uit meer dan 150 landen.

Het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen (FIT) boekt naar aloude traditie telkens een groepsstand. Dat is ook dit jaar het geval, met dat verschil dat een 20-koppige delegatie met Vlaams minister Jo Vandeurzen van de partij zal zijn voor de werkbezoek.

Vlaanderen is niet groot, maar de medische technologie die er ontwikkeld wordt geniet naar verluidt wel een goede reputatie op wereldschaal.

Dat de Vlaamse hun kennis precies daar willen etaleren heeft een duidelijke reden: de regio geldt als de toegangspoort naar 'de markten van de toekomst', het Midden-Oosten, Noord-Afrika en het Indische subcontinent.


(Bert Belmans)

CITATEN
Vlaams minister Jo Vandeurzen: “De medische sector blijft, ook in tijden van crisis, zonder meer één van de paradepaardjes van de Vlaamse economie. Dit werkbezoek sluit uitstekend aan bij een vlaggenschip van het Vlaams beleid en Vlaanderen in Actie, Flanders’ Care."

Claire Tillekaerts, CEO FIT: "Arab Health belooft opnieuw een succes te worden voor de 20-koppige Vlaamse delegatie. De deelnemende bedrijven zijn exemplarisch voor de sterke innovatieve internationale dynamiek van de Vlaamse gezondheidssector, de ‘Leeuwen van de Export’ van 2011 en 2013, Orfit en Medec, voorop."

DEELNEMERS
Agfa Healthcare, Apdia (Advanced Practical Diagnostics), Aptec Diagnostics, Barco, Biomaric, Cypress Diagnostics, Eurocare, Flanders’ Care, Haelvoet nv, Immuno-Cell, Indigocare, Jeecee International, Medfac bvba (Kinetec), Medic Clean Air, Medispar (Medical Distribution Partners), New Valmar (Nûby), Orbicule (Gentle), Orfit Industries, Qualiphar (Gifrer), Spronken Medical, Swimex, Sylphar, Vanas Medical Engineering, Vermeiren.