• 04/02/2014

BreakerVisu oplossing vermindert installatie- en programmeerbehoeften

Met de nieuwe combinatie van BreakerVisu software en weergave, biedt Eaton machine- en systeembouwers een kostenefficiënte en kant-en-klare complete oplossing voor moderne energiedistributie.

Trefwoorden: #BreakerVisu, #Eaton, #installatie- en programmeerbehoeften, #machine- en systeembouwers

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Het BreakerVisu systeem is in staat om de data van maximaal 48 vermogensautomaten en meetapparaten te visualiseren op een kleurendisplay en tevens op te slaan in logbestanden.

De oplossing bestaat uit een 7" of 3.5" kleurenscherm samen met de vooraf geïnstalleerde visualisatie- en loggingsoftware. Dit voorkomt dat de gebruiker tijdens de installatie nog moet gaan programmeren; bovendien zijn aparte displays voor individuele schakelaars niet langer nodig.

Als een zelf configurerend plug-in en werksysteem, beperkt BreakerVisu het werk dat nodig is voor installatie en inbedrijfstelling tot een minimum.

Het systeem bevat ook nieuwe functies: zo informeert BreakerVisu de gebruiker over de slijtage van de belangrijkste contacten van de NZM vermogensautomaten, kan het functioneren als een gateway voor centrale dataoverdracht naar een controlecentrum en verbindt het voor het eerst systemen van derden via Modbus RTU communicatie.

Het BreakerVisu systeem biedt zo machine- en systeembouwers een nog eenvoudigere en kostenefficiëntere oplossing voor de centrale bewaking van machines en hun energieverbruik. In de nieuwe uitvoering, kan BreakerVisu fabrieksdata centraal overdragen via de gatewayfunctie met Modbus TCP naar een hoger niveau controlesysteem.

Apparaten van derden worden via Modbus RTU geïntegreerd door hun registers via een configuratiebestand te importeren naar het visualisatie- en loggingsysteem. BreakerVisu helpt bij het snel en duidelijk verzamelen van de gegevens van vermogensautomaten, zoals stroomwaarden, schakeltoestanden en overbelastingsindicaties, en geeft deze informatie dynamisch weer op een http pagina.

Met het Multi-Breaker display kan de gebruiker alle operationele gegevens duidelijk weergeven. Naast het lokale display, is er de mogelijkheid van remote access via Ethernet TCP/IP. Alle events worden door het systeem automatisch opgeslagen in een bestand. Bovendien is de software ook zelf-configurerend.

Dit betekent dat de aangesloten apparatuur automatisch wordt gedetecteerd, en dat event en energie logging altijd wordt voorzien van een tijdstempel. Een standaard PC met Office tools is alles wat nodig is voor het evalueren van de data.

Gebruikers kunnen op deze wijze BreakerVisu gebruiken om overeenkomstig de milieunorm DIN EN ISO 50001 energieoptimalisatiemaatregelen uit te voeren. De openheid voor systemen van derden, de variabele topologie en de gatewayfunctie maken BreakerVisu tot een zelfstandige, flexibele powermanagement oplossing.

Geïntegreerde energiemeting en communicatie
Het BreakerVisu systeem maakt ook een automatische uitlezing mogelijk van de diagnostische gegevens van de NZM3-MC en NZM4-MC compacte vermogensautomaten uit de xEffect serie.

Met hun geïntegreerde meet- en bewakingsfuncties, zijn deze nu in staat om voor elke fase stroom- en spanningswaarden te meten en door te sturen met de bijbehorende vermogens- en energiewaarden.

De geïntegreerde meetfunctie bespaart ruimte en installatiewerk, vergeleken met conventionele systemen. Communicatie wordt uitgevoerd via de interfacemodules voor Modbus RTU of SmartWire-DT.

De data kan vervolgens worden doorgestuurd naar Eatons BreakerVisu of naar een aangepast besturingssysteem.

De vermogensautomaten zijn voorzien van een slijtage-indicatiefunctie (BreakerHealth), die de afgewerkte schakeloperaties van het contactsysteem doorgeeft aan de gebruiker. BreakerVisu voorziet u dus altijd van de meest recente informatie over de operationele toestand van de vermogensautomaten.

Nieuwe meetmodule voor montage achteraf
Verder zorgt BreakerVisu er voor, in combinatie met XMC meet- en communicatiemodules, dat bestaande installaties zeer eenvoudig kunnen worden omgebouwd voor moderne energiemeet- en evaluatiedoeleinden.

De NZM-XMC-TC-MB meetmodule van Eaton is een nieuwe module uit de XMC serie, die ideaal is voor retrofitting. De TC module (TC staat voor transducer) maakt toepassing mogelijk van bestaande stroomtransformatoren, spanningaftakkingen en bedrading bij een machine of installatie.

De railmodule kan snel en met weinig inspanning worden geïnstalleerd en vergt weinig extra bedrading; hij kan via Modbus RTU in BreakerVisu worden geïntegreerd. Hij kan worden aangesloten op stroomtransformatoren die gestandaardiseerd zijn voor een 5 A secundaire stroom.

De transformatorverhouding en andere instellingen kunnen gemakkelijk worden ingesteld via de meegeleverde Eaton Modbus Configurator. Dankzij de geringe afmetingen kan de module compact worden geïnstalleerd in het schakelpaneel.

De NZM compacte vermogensautomaten uit het Eaton programma, de IZMX16/IZMX40 open vermogensschakelaars uit de NRX serie, de open vermogensschakelaars uit de IZM26 serie, evenals de NZM-XMC communicatiemodules kunnen gewoon worden geïntegreerd in BreakerVisu. <<

Eaton´s Electrical Sector is een wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening; besturing en automatisering; verlichting en beveiliging; gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen; oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden; en engineering services. Via haar wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrische energietechniek.

Eaton is een gediversifieerd powermanagementbedrijf dat energie-efficiënte oplossingen biedt die onze klanten helpen elektrische, hydraulische en mechanische energie doeltreffend te beheren. Eaton, een wereldwijde technologieleider, heeft in 2012 Cooper Industries plc overgenomen. De inkomsten uit de gecombineerde bedrijfsactiviteiten in 2012 bedroegen $ 21,8 miljard op pro-formabasis. Eaton telt ongeveer 102.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen. <<

Voor meer informatie:
Eaton Industries
Industrialaan 1 - B-1702 Groot-Bijgaarden
+32 2 719 88 52 - www.eaton.eu
Voor al het laatste nieuws volg ons op
Twitter via @Eaton_EMEA of
bezoek onze Eaton EMEA LinkedIn bedrijfspagina.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MEPAX


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.