• 05/02/2014

GE Oil & Gas besteedt onderhoud in Benelux uit aan Cofely Fabricom

GDF Suez-dochter mag onderhoudsdiensten voor downstream industriële klanten van GE Oil & Gas in Benelux-regio voor zijn rekening nemen. Contracten voor andere markten volgen mogelijk nog.

Trefwoorden: #Authorized Service Center, #cofely fabricom, #fabricom, #gas, #ge, #general electric, #maintenance, #oli, #onderhoud

Lees verder

Nieuws

( Foto: GE, productie in Vlaamse Herentals )

ENGINEERINGNET – 'Cofely Fabricom wordt de eerste Authorized Service Center voor GE Oil & Gas in Europa en zal ondersteuning gaan bieden op onderhoud bij downstream industriële klanten in België, Nederland en Luxemburg '.

Op het eerste gezicht gaat het om een eenvoudig outsourcing-akkoord, maar schijn bedriegt. GE lanceert namelijk tegelijkertijd een nieuwe divisie, Downstream Technology Solutions, zo maakte het bedrijf in één adem begin februari bekend.

Deze divisie gaat alle activiteiten van GE in het 'downstream'-segment groeperen, zoals compressoren, (stoom)turbines, pompen en andere zware apparatuur, maar wil over alle continenten heen al zijn 'downstream'-klanten beter begeleiden door onder meer ook onderhoud- en diagnostische diensten aan te bieden. Het gaat met name om het geïnstalleerde machinepark van GE Oil & Gas in raffinaderijen, (petro)chemie, industrie en gas.

Of GE het outsourcing-model met ASCs - Authorized Service Centers - wereldwijd gaat toepassen, is niet meteen duidelijk. Cofely Fabricom is wel het eerste onderhoudsbedrijf op het Europese continent dat zo'n contract voor een bepaalde sector (olie en gas) en regio (Benelux) toegewezen krijgt, en beide bedrijven zien naar verluidt 'nog mogelijkheden om de samenwerking naar andere markten en regio’s uit te breiden'.

Binnen de 3-jarige overeenkomst mag Cofely Fabricom instaan voor 'de reserve-onderdelen, het regulier onderhoud, updates en reparaties die energiebesparingen bij klanten bewerkstelligen en een betrouwbaardere, duurzame productiecapaciteit'.

De overeenkomst is volgens beide partijen 'een gevolg van de sterke werkrelatie die de twee bedrijven al hebben'.


(Bert Belmans)

CITATEN
Xavier Sinéchal, CEO Cofely Benelux: “Deze overeenkomst betekent het eerste officiële ASC voor GE, maar het is niet het eerste contract tussen beide partijen. Een gespecialiseerd team binnen Cofely Fabricom is gevormd om de eisen van GE te kunnen invullen.”

Girish Saligram, Leader voor Downstream Products and Services, GE Oil & Gas: "Dit is een van de vele voorbeelden van constructieve samenwerking die we hebben ontwikkeld met GDF SUEZ en zijn dochterondernemingen. Met deze overeenkomst kunnen wij ons richten op onze andere kernactiviteiten in de regio."

ACHTERGROND
GE, waarvan het internationaal hoofdkantoor in Brussel is gevestigd, is al meer dan vijftig jaar aanwezig in de Benelux en genereert er een omzet van circa 1 miljard dollar. Het concern stelt 3.000 mensen tewerk op 40 locaties, waaronder vier regionale divisiekantoren, laboratoria, productie, verkoopskantoren en 'shared service'-centra.