• 05/02/2014

KAHO lanceert achtste promotie van Postgraduaat Energiecoördinator

"Postgraduaat is tot stand gekomen vanuit noodzaak aan goed opgeleide energiedeskundigen", aldus coördinator Dany Verhertbrugge. "Vaak laat het resultaat nog te wensen over."

Trefwoorden: #energiedeskundigen, #KAHO, #Postgraduaat Energiecoördinator

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE – Op donderdag 20 februari 2014 start op KAHO, Campus Dirk Martens  te Aalst, de achtste promotie van het Postgraduaat Energiecoördinator.

"Er is een noodzaak aan goed opgeleide energiedeskundigen", stelt coördinator Dany Verhertbrugge, "Nog te vaak wordt het energieverhaal benaderd vanuit één specifiek domein en in de praktijk blijkt dat de finesses en praktische invulling meestal niet afgestemd zijn op de huidige theoretische kennis, zelfs bij het merendeel van de huidige professionelen."

"Dit is onder andere het gevolg van de door de overheid opgelegde voorwaarden (bv. EPB-regelgeving, Benchmark- en auditconvenant, …) waar wel eisen gesteld worden aan de prestaties van de verschillende aspecten, maar waar geen controle is op de onderlinge afstemming en organisatie van het gebouw, de installaties en (hernieuwbare) energiebronnen."

"Hierdoor laat het uiteindelijke resultaat vaak nog de wensen over en getuigt het meestal niet van de meest energiezuinige, doordachte en efficiënte oplossing."

Als oorzaken citeert hij onder meer:  onwetendheid omtrent de verschillende technologieën en hun onderlinge samenhang/compatibiliteit; onvoldoende kennis over de uitvoeringstechnieken en de voorwaarden hieraan gekoppeld; en onvoldoende zicht op de laatste innovaties en de hieruit voortvloeiende technieken.

Postgraduaat Energiecoördinator
Het Postgraduaat Energiecoördinator levert de cursist de kennis en brengt de nodige vaardigheden aan om de verschillende concepten en aspecten in de praktijk uit te werken, op elkaar af te stemmen en het overzicht te bewaren.

Hij kan coördinerend optreden binnen een (bouw)team als tussenpersoon voor de verschillende partners zoals studie- en ingenieursbureaus, installatiebedrijven, bouwheren, architecten. Na de opleiding is hij in staat energiebesparende projecten te motiveren en te  coördineren.

Het programma bestaat uit een bundeling van modules, die elk een verschillend domein van het energieverhaal vertegenwoordigen.

Het traject wordt uiteindelijk afgesloten met een eindwerk, waar de opgedane kennis projectmatig en praktisch toegepast wordt. Dit leidt tot de titel van “Postgraduaat Energiecoördinator”.

Afhankelijk van het gekozen eindwerk kan men, één van de volgende, de door de Vlaamse Overheid erkende, titels kan bekomen:

  • Externe energiedeskundige voor publieke gebouwen of energiedeskundige type C
    (Ministerieel besluit 07/06/2007, ook verplicht voor publieke gebouwen groter dan 500m² vanaf 1 januari 2013);
  • Energiedeskundige type A

(voor verkoop en verhuur van gebouwen - M.B. 11/03/2008);

  • EPB-verslaggever (afhankelijk van het basisdiploma. Wijzigingen vanaf 1/1/2015 ! )

PRAKTISCH
Meer info vind je op: http://www.energiecoordinator.be
Of via mail: dany.verhertbrugge@hubkaho.be  of tel. 053/727170
Inschrijven kan via:  http://projects.kahosl.be/DVO/inschrijven

De prijs voor de opleiding bedraagt 2.200 €.
De opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille en voor Betaald Educatief Verlof.


Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
HUBKAHO


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.