• 05/02/2014

Siemens Nederland sleept langjarig raamcontract met ProRail in wacht

Divisie Smart Grid mag gelijkstroom verdeelinrichtingen leveren voor Nederlandse spoorwegennetwerk en voor 37 jaar onderhoud verzorgen.

Trefwoorden: #economie, #prorail, #siemens, #spoor

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.NL - Siemens Nederland laat weten een raamcontract afgesloten te hebben met ProRail. Het contract houdt in dat het concern voor een periode van zeven jaar alle leveringen en voor 37 jaar ondersteuning van het onderhoud voor zijn rekening mag nemen, bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Een gelijkstroomverdeelinrichting zorgt er voor dat treinen via de bovenleiding van stroom worden voorzien. Daarnaast beveiligt het - elektrotechnisch gezien - ook het baanvak, door in geval van een storing of een calamiteit de stroom en spanning snel af te schakelen.

“Wij zijn bijzonder blij met dit langjarig contract met ProRail”, aldus Erik van der Heijden, hoofd van de divisie Smart Grid. “Siemens is al lange tijd een belangrijke partner voor ProRail in meerdere segmenten: elektrificering, signalering en beveiliging van het spoor.”

De financiële waarde van het contract werd niet vrijgegeven.


(Bert Belmans)

FOTO
Ing. W. Knopperts MBA, waarnemend directeur Assetmangement van ProRail, Erik van der Heijden, Hoofd divisie Smart Grid en Edwin van Dusseldorp, Divisiecontroller Smart Grid van Siemens Nederland, ondertekenen raamcontract.

ACHTERGROND
De Siemens-sector Infrastructure & Cities Sector met wereldwijd ongeveer 90.000 werknemers richt zich vooral op de levering van technologieën voor stedelijke omgevingen en infrastructuren. De sector levert onder andere producten, systemen en oplossingen voor intelligent verkeersmanagement. railtransport, smart grids, energie-efficiënte gebouwen, veiligheid en beveiliging.