• 06/02/2014

Air Products levert LNG-installaties voor Russisch megaproject op Noordpool

De fabriek, die nog in aanbouw is op het Yamal-schiereiland, wordt de grootste LNG productie- en exportfaciliteit van Rusland.

Trefwoorden: #Air Products, #cryogene warmtewisselaars, #Liquid Nitrogen Gaz, #LNG, #LNG-installatie, #Yamal LNG-project

Lees verder

Nieuws

( Foto: Image courtesy of Air Products and Chemicals, Inc. )

ENGINEERINGNET.NL - Air Products sloot onlangs een overeenkomst voor de levering en bouw van LNG-installaties voor het Yamal LNG-project.

Dit project wordt gerealiseerd door een consortium waarvan Technip en JGC Corporation deel uitmaken. Over de waarde van het contract is niets bekend gemaakt.

De nieuwe productiefaciliteit is de meest noordelijk gelegen LNG-site ter wereld en het grootste project in zijn soort op de Noordpool. De locatie levert vanwege de moeilijke bereikbaarheid en de grote temperatuurschommelingen een aantal bijzondere uitdagingen op.

Air Products levert drie cryogene warmtewisselaars die het hart vormen van het liquefactieproces, ofwel het vloeibaar maken van aardgas. Elk van de drie units zal 5,5 miljoen ton aardgas per jaar produceren, in totaal 16,5 miljoen ton per jaar.

Dit vloeibare aardgas gaat vooral worden gebruikt voor de groeiende energiebehoefte van Aziatische landen en de landen die zich rondom de Grote Oceaan bevinden.

Yamal LNG koos voor Air Products na een technische analyse en vooral op basis van hun wereldwijde ervaring met het vloeibaar maken van aardgas. Een groot deel van de wereldwijde LNG-projecten maakt gebruik van de technologie van Air Products.

Het bedrijf heeft in de afgelopen veertig jaar meer dan honderd warmtewisselaars voor LNG-projecten over de hele wereld ontworpen, gebouwd en geëxporteerd. De apparatuur wordt toegepast in grote en kleine fabrieken, drijvende LNG-installaties en LNG-peak shavers.


(Lydia Heida)