• 10/02/2014

Twee metaalbedrijven smelten samen tot Shapes Metalworks

Shapes Subcontracting in Roeselare en FP-Metal in Gullegem smelten samen tot bedrijf met omzet van 11 miljoen euro. 'Tegen 2020 moet omzet verdubbelen'.

Trefwoorden: #economie, #engineering, #fp metal, #metaal, #metaalconstructie, #plaatverwerking, #shapes, #shapes metalworks

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vimeo / FP Metal )

ENGINEERINGNET.BE - Shapes Metalworks is op 1 januari 2014 van start gegaan als samensmelting van het metaalconstructiebedrijf Shapes Subcontracting uit Roeselare en het plaatverwerkingsbedrijf FP-Metal uit Gullegem.

De nieuwe structuur moet beide bedrijven in staat stellen om verder te groeien, te automatiseren en te specialiseren.

Het door de fusie ontstane bedrijf heeft de ambitie om als toeleveringsbedrijf een totaaloplossing aan te bieden voor de verwerking en bewerking van licht tot halfzwaar plaat- en buiswerk voor zowel maat- als seriewerk in staal, rvs en aluminium.

Naast de jobshop beschikt het bedrijf bovendien over een eigen engineeringteam om, in overleg met de klant, het concept en de technologische uitvoering mee vorm te geven.

Shapes Metalworks staat voor een geconsolideerde omzet van 11 miljoen euro in 2013 tegenover 6,5 miljoen euro voor de afzonderlijke entiteiten samen in 2008.

De basis is gelegd om vorm te geven aan een strategisch plan dat in een verdubbeling van de omzet tegen 2020 moet resulteren.


(bron: Agoria)