• 12/02/2014

Materialise breidt Oost-Europese afzetmarkt uit via overname (+video)

Dit is Belgisch. 3D-printspecialist Materialise zet expansie voort en vergroot afzetmarkt in Oost-Europese regio door overname van Pools marktleider e-Prototypy.

Trefwoorden: #3d print, #digital manufacturing, #e-prototypy, #economie, #materialise, #rapid prototyping, #reverse engineering

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vimeo / Materialise )

ENGINEERINGNET.BE – Na de oprichting in 2013 van dochteronderneming RapidFit, een deal met de nationale 3D-print alliantie van China, en het nieuws dat het bedrijf mogelijk naar de beurs Nasdaq trekt, pakt Materialise alweer uit met een nieuw wapenfeit.

Het breidt zijn afzetgebied namelijk uit door het Pools e-Prototypy over te nemen. Dat bedrijf, opgericht in 2008, is gespecialiseerd in rapid prototyping en 3D-printing met kunststoffen, en staat te boek als markleider in Polen op het vlak van SLS, of Selective Laser Sintering. Bovendien investeerde e-Prototype de voorbije jaren naar verluidt fiks in scanners en reverse engineering.

Het is Materialise naar eigen zeggen vooral om het uitbreiden van zijn invloed in de Oost-Europese regio te doen. Tot nu beschikte het bedrijf enkel over een eigen filiaal in Tsjechië.

Bart Van Der Schueren, Vice President Industrial Production rekent alvast op extra omzet. Enerzijds doordat Poolse klanten voortaan beroep kunnen doen op de diensten van Materialise, maar anderzijds ook – onder meer - doordat het zijn eigen machinemarkt kan uitbreiden met extra scanners en bijkomende diensten.

De overname van dit type rapid prototypers snijdt hout voor een leverancier van 3D-printing diensten zoals Materialise: het hele 3D-printing concept staat of valt met het aanbieden van scan/print-diensten op een lokale of regionale markt, met als bedoeling de fabricage van stukken - eenmalige prototypes of kleine reeksen - dicht bij huis te houden.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
e-Prototypy positioneert zich als een Direct Digital Manufacturer van prototypes en kleine productieseries . Het bedrijf kan de grootste productiekamers in de regio aanbieden, met voor bijvoorbeeld Fused Deposition Modeling 406x356x406 mm, en voor laser sintering 700x380x580 mm.