• 14/02/2014

Ecover: nieuwe aanvoerlogistiek op aanraden Flanders Logistics consulenten

Flanders Logistics consulenten besparen Vlaamse economie in 7 maanden 6 miljoen euro transportkosten. Onder meer bij Ecover leidde gratis advies tot vernieuwde aanvoerlogistiek.

Trefwoorden: #co2, #ecover, #flanders logistics, #Hilde Crevits, #logistiek, #tranport

Lees verder

nieuws

( Foto: Delhaize )

ENGINEERINGNET.BE -- Vlaanderen wil tegen 2020 de beste Europese regio zijn op het vlak van slimme en duurzame logistiek. Dat is althans de ambitie van het plan Vlaanderen In Actie.

Een knelpunt daarbij is dat transportstromen nog vaak vanuit gewoonte georganiseerd worden. Vooral KMOs kunnen hulp gebruiken en besparen op logistiek vlak.

De Vlaamse overheid schakelde de voorbije 7 maanden zogenaamde 'Flanders Logistics Consulenten' in die concreet en gratis advies geven. Dat advies gaat over samenwerking met andere bedrijven, over een betere rittenplanning of een betere bundeling van het goederenvervoer.

"De resultaten zijn veelbelovend", stelt Vlaams minister Hilde Crevits: "De adviseurs zorgen voor een potentiële kostenbesparing van gemiddeld 8% op de logistieke kosten en een winst van 9% op de uitstoot van CO2."

"In totaal vertaalt zich dat zelfs in een winst van meer dan 6 miljoen euro voor de huidige deelnemende bedrijven en een CO2-reductie van 2.600 ton."

Een tot de verbeelding sprekend voorbeeld is Ecover in Malle, producent van ecologische was- en schoonmaakmiddelen.

Vroeger leverden de leveranciers elk apart hun producten bij het bedrijf af. Op aanraden van de consulenten zullen de goederen binnenkort geleverd worden aan een centrale dienstverlener, die de goederen zal bundelen en in volle vrachten zal leveren aan het bedrijf.

Op deze manier worden er enkel volle vrachten naar Ecover vervoerd vanuit het depot van de centrale dienstverlener en daalt het aantal ‘lege kilometers’.

Philip Malmberg, CEO Ecover: “Een gezonde en duurzame levensstijl makkelijk maken. Onze missie wordt andermaal in de verf gezet met dit project. Door middel van de vernieuwde aanvoerlogistiek kunnen we immers 12% CO2-uitstoot besparen, wat ons dan ook aanspoorde tot een snelle toepassing.”


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
In Europa ligt de gemiddelde beladingsgraad van vracht- en bestelwagens op 57 procent. Een kwart van de trucks rijdt zelfs leeg. Dat drijft het energieverbruik op, ook de energiekost en de uitstoot van vervuilende stoffen.