• 17/02/2014

In 2013 vestigden zich 29 internationale bedrijven in Rotterdam

Hierdoor ontstaat er voor ongeveer 2.700 mensen nieuwe werkgelegenheid, waarbij deze ondernemingen circa 161 miljoen euro in de stad gaan investeren.

Trefwoorden: #BGI Tech Solutions, #Coolblue, #investeringen, #Mendix, #Rotterdam Investment Agency, #Unilever

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - De meeste bedrijven die vorig jaar Rotterdam als vestigingsplek uitkozen, hebben een relatie met de haven en zijn actief in de logistiek, energie en handel.

Tegelijkertijd kozen ook ondernemingen uit de creatieve en medische sector voor Rotterdam, aldus de Rotterdam Investment Agency (RIA). Deze organisatie bemiddelt bij de vestiging van bedrijven in de Maasstad.

Vorig jaar vestigden onder meer Turkish Airlines, het medische bedrijf BGI Tech Solutions en logistiek expert Global Offshore Services zich in Rotterdam. Ook breidde een aantal bedrijven uit, zoals IT-bedrijf Mendix, online elektronicabedrijf Coolblue en Unilever.

Dit soort uitbreidingen trekt ook weer andere bedrijven aan, zoals in het geval van Unilever. Het Duitse bedrijf Hajok Design, dat verpakkingen ontwerpt voor Unilever, opende vorig jaar een kantoor in Rotterdam om de groeiende onderneming beter van dienst te zijn.

Reden voor vestiging in Rotterdam is de goede bereikbaarheid van de stad, het brede aanbod van kantoren, de aantrekkelijke prijs per vierkante meter voor kantoorruimte en de 'no nonsense' mentaliteit van de Rotterdammers.

In afgelopen vier jaar vestigden zich iets meer dan honderd nieuwe bedrijven in Rotterdam, voornamelijk uit Azië. Met name Chinese ondernemingen trekken naar Rotterdam. Dit is een zogenoemd 'focusland' van de gemeente Rotterdam.

Daarbij gaat het in totaal om investeringen van ruim 500 miljoen euro in de stad en zesduizend extra banen. Ook ontstaat er veel indirecte werkgelegenheid door de afname van diensten en producten van deze bedrijven in de regio. Daarbij hebben de buitenlandse werknemers van dit soort bedrijven vaak een hoog inkomen en dito levensstandaard, zodat zij veel geld besteden in de stad.


(Lydia Heida)