• 20/02/2014

Siemens ontkent uitspraak van externe vakbondsafgevaardigde

Siemens ontkent formeel berichtgeving in media dat het toegang voor medewerkers tot professionele mailbox en het intranet zou afsluiten na werkuren en in het weekend.

Trefwoorden: #economie, #intranet, #mobile working, #siemens

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens, vestiging in Huizingen )

ENGINEERINGNET.BE – De afgelopen dagen berichtten diverse media over de plannen die verschillende bedrijven - waaronder Siemens - zouden hebben om de professionele mailboxen en het intranet van het bedrijf buiten de werkuren af te sluiten.

Volgens de media zou er bij Siemens overleg bezig zijn met de vakbonden over de opzet van zo'n systeem, met het oog op het waarborgen van de mentale rust van de medewerkers.

Siemens ontkent het nieuws formeel: "De klantenrelatie staat centraal in onze business en het is belangrijk om beschikbaar te zijn voor onze klanten, om een optimale service te kunnen verzekeren."

Meer nog: "Deze informatie werd verstrekt door een externe vakbondsafgevaardigde (niet Siemens) die zich vergist heeft met de vermelding van Siemens. De opzet van zo'n systeem is intern bij ons nooit ter sprake gekomen."

Het bedrijf benadrukt anderzijds dat het principe van 'mobile working' al enkele jaren is geïntegreerd in de bedrijfsstructuur en dat medewerkers gebruik kunnen maken van een flexibele werkomgeving die zich aanpast aan hun individuele noden (op verschillende Siemens-sites, van thuis uit, ...).

Bovendien wordt binnenkort een gezondheidsprogramma voor medewerkers opgestart: Fit(at)Work. Dat focust interactief op 5 pijlers: mentale gezondheid, fysieke gezondheid, gezonde voeding, medische zorg en een gezonde werkomgeving.


(Bert Belmans)

COMMENTAAR VAN DE REDACTIE
Technische leveranciers - zoals Siemens – kunnen zich nauwelijks veroorloven niet continu paraat te staan voor hun klanten. Een technisch project, bijvoorbeeld een nieuwe productie-installatie, dat vertraging dreigt op te lopen, of een onvoorzien stilgevallen machine: het kan door productieverliezen leiden tot gigantische kosten voor de klant.

De 'business' van een technische leverancier staat of valt dus met zijn service. Mobile working bouwt in dat kader net meer flexibiliteit én meer vrijheid voor de medewerkers in. Dat Siemens zich ernstige zorgen maakt over imagoschade als gevolg van de verkeerde boodschap van deze externe vakbondsafgevaardigde, is dus logisch. In die mate dat het zijn reactie zelfs in een officiële persmededeling verpakte.