• 21/02/2014

Nutreco investeert voor 15 miljoen euro in Aziatische markt

De vee- en visvoerproducent bouwt twee nieuwe premixfabrieken in Vietnam en Indonesië. Een bestaande fabriek in China wordt verbouwd.

Trefwoorden: #Aziatische markt, #Nutrico, #premixfabrieken, #veevoer, #visvoer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia, veevoer )

ENGINEERINGNET.NL - Het gaat om de bouw van een fabriek in Vietnam, gelegen nabij Ho Chi Minh-stad, die binnen enkele maanden in gebruik wordt genomen.

De andere nieuwe fabriek komt te staan in het oosten van het Indonesische eiland Java. Deze moet in het eerste kwartaal van 2015 operationeel zijn.

Met de uitbreiding is Nutreco in staat om Vietnamese en Indonesische boeren en veevoederproducenten te bedienen met betere oplossingen en snellere levertijden. Beide fabrieken gaan premixen en veevoermineralen produceren. In Vietnam worden straks ook voedingsconcentraten voor jonge dieren gemaakt.

Een bestaande fabriek die in Xiangtan staat, gelegen in de Chinese provincie Hunan, wordt dit jaar volledig gemoderniseerd. De fabriek in Xiangtan is in 1999 gebouwd en oorspronkelijk ontworpen voor de productie van mengvoer.

De locatie wordt nu verbouwd om tegemoet te komen aan de groeiende vraag in Centraal- en Zuid-China naar diervoeding. De productie verschuift van mengvoer naar premixen, veevoermineralen, biggenvoer en additieven.

Nutreco heeft nog twee andere premixfabrieken in Azië staan. De bestaande premixfabrieken draaien op volledige capaciteit, vandaar dat er behoefte is aan twee extra productielocaties. De vee- en visvoerproducent ziet gunstige, lange termijn groeiperspectieven in de Aziatische markt.


(Lydia Heida)