• 24/02/2014

3D printer te winnen op vakbeurs ESEF in Utrecht

Engineering- en toeleveringsbeurs ESEF richt schijnwerpers op jong engineerintalent. Student of net afgestudeerde die best zijn of haar technisch concept pitcht, wint 3D printer.

Trefwoorden: #3d print, #3d printer, #engineering, #esef, #hbo, #ingenieur, #mbo, #student, #techni-show, #technishow, #technologie, #vakbeurs, #vakbeurzen

Lees verder

Opleiding

( Foto: VNU-Exhibitions / © Robert Aarts )

ENGINEERINGNET.NL - De maakindustrie heeft de komende jaren jong talent hard nodig. Daarom besteedt ESEF dit jaar samen met een aantal exposanten extra aandacht aan de jongeren die net afgestudeerd zijn in een technische richting of nog met hun studie bezig zijn. Dit kunnen zowel mbo’ers, hbo’ers als ook universitaire studenten zijn.

“Voor deze doelgroep organiseren we op de eerste beursdag een speciaal programma, het Young Innovator Program”, zegt ESEF marktmanager Frank Klein Tank.

Het programma bestaat uit workshops en lezingen voor young engineers. Een onderdeel is tevens de Young Innovator Contest die plaatsvindt op dinsdag 11 maart.

Hbo- en wo-studenten of net afgestudeerden mogen hun technisch concept in het ESEF-theater in hal 3 pitchen. Een jury beoordeelt de pitches. De winnende student verdient een 3D printer.

Racen tegen kampioen Roy Geerts in Ferrari F1 racesimulator
Er is ook een speciale vacaturestand, ingericht in Formule 1 sfeer: de 'Werken in de Techniek'-stand, waar de aanwezige exposanten hun technische vacatures en stageplekken presenteren.

“Contactpersonen op de diverse stands dragen een opvallende button, zodat jongeren direct een aanspreekpunt hebben voor de vacature of stageplek die ze aantrekkelijk vinden”, zegt Frank Klein Tank over het concept.

Op de stand kunnen jongeren het bovendien elke dag opnemen tegen NEC Formule Renault 1.6 kampioen Roy Geerts in een echte Ferrari F1 racesimulator. Frank Klein Tank: “De autosport staat bol van techniek. En Nederlandse industrie schreeuwt om jong talent. Dan is het mooi dat we dit op de ESEF samen kunnen brengen.3

Patrick Geerts, directeur van MTA in Helmond en een van de initiatiefnemers: “Als hightech bedrijf vinden we het erg belangrijk om de techniek op een positieve manier te promoten onder studenten en werkzoekenden. De techniek biedt een goed toekomstperspectief.”


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
ESEF, samen met Techni-Show, van 11 tot en met 14 maart, Jaarbeurs Utrecht.