• 24/02/2014

Technisch ’project sourcing’-bureau VeroTech valt in prijzen

Vlaams-Brabantse 'project sourcing'- bedrijf voor ingenieurs in onderzoek en ontwikkeling scoort met aanpak om actief te investeren in zijn technische consultants.

Trefwoorden: #consultant, #ingenieur, #job, #onderzoek, #ontwikkeling, #project sourcing, #sourcing, #vacature, #verotech

Lees verder

HR

( Foto: VeroTech, Veronique Van de Kerckhove )

ENGINEERINGNET.BE – In de betrachting om met haar 'project sourcing'-bureau in Heverlee competente ingenieurs aan te trekken, is Veronique Van de Kerckhove in de prijzen gevallen: ze mag zich van het weekblad Trend Starter van het Jaar 2014 noemen voor Vlaams-Brabant.

De onderscheiding wordt uitgereikt aan bedrijven die minder dan drie jaar geleden werden opgericht. Ze moeten in goede financiële gezondheid verkeren, duurzaam en innovatief zijn, én groeipotentieel hebben. VeroTech voldoet naar verluidt 'over de hele lijn'.

Van de Kerckhove, zelf ingenieur van opleiding, richtte haar bureau VeroTech in 2010 op. Ze mikt daarbij vooral op het ter beschikking stellen van technisch talent voor R&D-projecten (ook productontwikkeling), en levert daarvoor met name mechanische, elektronische, software- en mechatronische ingenieur-consultants.

"Vandaag telt VeroTech 33 ingenieurs", zegt Van de Kerckhove, "maar we streven naar ongeveer 50 tegen het einde van dit jaar. Op de lange termijn willen we uitgroeien tot 100 consultants. "

De jury was naar verluidt vooral gecharmeerd door de inzet van VeroTech om actief te blijven investeren in zijn consultants. "Bovenop de standaardvoordelen hechten we veel belang aan team-evenementen en trainingen in project- en time-management."

"We moedigen onze medewerkers aan om zelf het initiatief te nemen in zowel hun dagelijkse job als het organiseren van teambuilding-activiteiten. En naar onze klanten toe nemen we verantwoordelijkheid voor wat we doen."

Bovendien: "We willen het imago van het beroep wat opblinken. Er is een tekort aan ingenieurs en een nog duidelijker tekort aan vrouwelijke ingenieurs. Daar komt volgens mij niet meteen verandering in."

Van de Kerckhove werkte in het verleden voor marktleider Alten in Frankrijk, en later voor Contraste Europe, een IT-bedrijf. "Alten is nu een concurrent."


(Bert Belmans)