• 24/02/2014

Nederlandse Cofely door Siemens gecertificeerd voor reparatie ATEX-motoren

Voor wie ATEX-certificaat van Siemens- of Loher-motor na herstelling wil behouden, beveelt Siemens voortaan Cofely Experts aan, die 'motor geheel volgens fabrieksspecificatie repareren'.

Trefwoorden: #atex, #cofely, #cofery experts, #explosieveilig, #motion, #motor, #onderhoud, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.NL – Siemens lijkt wel aan de lopende band samenwerkingsakkoorden in de Lage Landen af te sluiten.

Nadat vorige week het nieuws bekend raakte dat het in België een eerste IDS-partner (Integrated Drive Systems) had aangesteld voor de volledige mechatronische engineering van zijn aandrijftreinen, laat het concern nu weten dat het Cofely Experts in Amsterdam gecertificeerd heeft voor de reparatie van alle ATEX-elektromotoren van de merken 'Siemens' en 'Loher'.

Dat betekent Siemens de firma Cofely aanbeveelt aan klanten die het ATEX-certificaat van defecte motoren na reparatie willen behouden zien. De Amsterdamse hersteller krijgt daarvoor toegang krijgt tot alle essentiële onderdelen en documenten.

Siemens heeft er dus duidelijk voor gekozen zijn partnerconcept verder uit te bouwen. Rink Groenveld, business unit manager Large Drives bij Siemens: "Wij zien partners (zoals system integrators of maintenance providers, redactie) niet alleen als leveranciers van onze producten, maar verwachten ook dat ze klanten ondersteunen gedurende het hele life-cycle-traject’. Daarmee trekt Siemens dus de strategische kaart van méér 'outsourcing' van zijn onderhoudsactiviteiten.

Tegelijk met de ATEX-certificering heeft Siemens overigens ook het certificaat ‘Solution Partner Drives and Motion’ van Electroproject Aandrijftechniek, een businessunit van Cofely Experts, verlengd.

In dezelfde sfeer van méér samenwerking sloot het Duitse bedrijf vorig jaar bijvoorbeeld ook een akkoord met robotbouwer Kuka rond robot- en CNC-sturingen. Dat had dan weer te maken met de visie van Siemens op de 'Digital Factory' van de toekomst, in Duitsland bekend als het 'Industrie 4.0-project'. Dat is een vorm van intelligente productie waarbij de volledige keten van ontwerp, over simulatie van het bewerkingsproces, tot de aansturing van de eigenlijke bewerking van het werkstuk, softwarematig sterk geïntegreerd zal verlopen.


(Bert Belmans)