• 25/02/2014

TenCate levert exclusief koolstofvezels voor Alfa Romeo 4C

Voor de productie van de vezels opent het technisch textielbedrijf samen met de Italiaanse partner Adler Group een fabriek in Italië.

Trefwoorden: #Adler Group, #Alfa Romeo 4C, #CO2-uitstoot, #koolstofvezels, #TenCate

Lees verder

Techniek

( Foto: Wikipedia, blik in een Alfa Romeo 4C )

ENGINEERINGNET.NL - TenCate heeft een overeenkomst gesloten met Adler Group, waarmee eerder al het chassis voor de Italiaanse autofabrikant Alfa Romeo werd ontwikkeld.

Het bedrijf maakt geen financiële details bekend over dit contract, wel gaat het om exclusieve leveranties van de koolstofvezels aan Alfa Romeo.

De Alfa Romeo 4C sportwagen krijgt nu dus een chassis en passagierscompartiment van koolstofvezel, omdat dit lichter is. Koolstofvezels zijn 50% lichter dan staal en 20% lichter dan aluminium. Dit zorgt voor minder brandstofverbruik en dus een lagere CO2-uitstoot van de auto.

Het bedrijf opent voor de productie samen met de Adler Group een fabriek in Italië. Dit om de logistiek zo eenvoudig mogelijk te houden. TenCate verwacht daar jaarlijks drieduizend van deze sportauto's te maken. Dit is voor het eerst dat de koolstofvezels van TenCate in massaproductie worden genomen.

TenCate en de Adler Group gaan ook werken aan nieuwe producten die voor auto's zijn te gebruiken.


(Lydia Heida)