• 25/02/2014

VibroChecker: nieuwe app van ACE voor trillingsisolatie

De nieuwe oplossing van ACE Stoßdämpfer heet VibroChecker en helpt gebruikers eerst de laagste dominante frequentie tot 50 Hz te bepalen.

Trefwoorden: #ACEolator-aanbod, #ACE Stoßdämpfer, #App, #iPhone, #Vibrochecker

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ACE Stoßdämpfer GmbH )

ENGINEERINGNET - Daarna kan men door de app laten weergeven, welk product uit het ACEolator-aanbod van ACE de mogelijk gemeten storende trillingen aan bijv. machines en installaties het meest effectief isoleert.

Namens het ontwikkelingsteam van de app licht André Weßling, Global Manager Marketing van ACE Stoßdämpfer GmbH, de belangrijkste taak ervan toe: "Omdat veel van onze klanten een iPhone hebben, lag voor ons het idee voor de hand, de in de mobiele telefoon ingebouwde bewegingssensor voor verdergaande metingen en analyses te gebruiken. Zonder daarmee een vervanging voor meetapparatuur te willen creëren, willen wij dat ieder dankzij de ACE VibroChecker speelser dan voorheen met het onderwerp trillingen en vibraties kan omgaan."

Daarmee kunnen bijvoorbeeld, ook na de eigenlijke ontwikkelingsfase van apparaten en installaties, test- en optimalisatieprocessen of snel ter plaatse controlemetingen worden uitgevoerd, zonder veel kosten en moeite.

Het combineren van deze technische mogelijkheden met de keuze van de trillingsisolatie-producten van ACE Stoßdämpfer GmbH geeft een verdere aantrekkingskracht aan de nieuwe applicatie voor de mobiele telefoon met het Apple-logo.

ACE is erin geslaagd de tot de iPhone behorende „Motion sensor/accelerometer“ te combineren met een nieuwe softwaretoepassing, om voor gebruikers een innovatieve, nuttige functie te creëren.

Het concept van een dergelijke synthese, waarbij via een bestaande tool een nieuwe toepassing voor de klant wordt gecreëerd, is al meerdere malen uitstekend toegepast. Het beste en waarschijnlijk ook meest populaire voorbeeld is de integratie van de sms-functie in mobiele telefoons, die sinds 1990 tot massaal gebruik van sms-diensten leidde.

Het bedienen van de ACE VibroChecker is bijna net zo gemakkelijk als het schrijven van een sms-bericht
Aanleiding voor de meting en de daarmee samenhangende latere keuze van de juiste isolatieproducten kan bijv. een trillende storingsbron zijn. Wanneer de iPhone volledig op het te meten oppervlak kan worden gelegd, is voor de app van ACE de ideale toestand gecreëerd.

Na de start verschijnen op het display van de mobiele telefoon vier symbolen. Wanneer op het icoon „Measure Vibration“ is gedrukt, wordt een nieuw venster geopend en kunt u met de meting beginnen. Binnen 15 seconden verschijnt het resultaat. De resulterende waarden zijn uitgangspunt voor de tweede stap.

Overgenomen in een berekeningsvenster, gaat het vervolgens naar de invoer van de belangrijkste kenmerken. Machinegewicht, aantal steunvlakken en de gewenste isolatiegraad worden door interactief en intuïtief te bedienen velden vastgelegd. Het programma stelt dan een van de ter beschikking staande producten van ACE Stoßdämpfer GmbH voor, die de fabrikant voor trillingsisolatie aanbiedt.

De ACEolator genaamde en in 2013 vervolledigde productfamilie is daarbij samengesteld uit uiterst laagfrequent isolerende luchtveerelementen, inbouwklare rubber-metaal-isolatoren en de reeds lang beproefde zogenoemde ACE-SLAB-dempingsplaten.

De laagfrequente luchtveerelementen PLM en PAL zijn daarbij onder andere zeer geschikt voor de isolatie van meettafels, testinrichtingen en high-performance-machines. Inbouwklare rubber-metaal-isolatoren vinden vooral toepassing bij motoren, compressoren en bijvoorbeeld in transfersystemen.

En de gestandaardiseerde en nauwkeurig passende dempingsplaten worden voora gebruikt bij gereedschaps- en textielmachines waarbij de complete machine op dempingsplaten geplaatst wordt, alsook als ontkoppelingselement en stootbuffer.

Alle hebben gemeen, dat door de verminderde vibraties niet alleen de productiekwaliteit- en kwantiteit kunnen worden verhoogd, maar er bovendien ook een aanzienlijke vermindering van lawaai optreedt.

ACE VibroChecker, de gratis vibratie-app, is nu rijp voor de markt
Volgens André Weßling moesten de app-ontwikkelaars er rekening mee houden, dat een ingenieur of technicus voor de optimale keuze van trillingsisolatie-producten in de regel de verklaring m.b.t. de laagste dominante frequentie, die de omgeving stoort, nodig heeft.

Dienovereenkomstig is het algoritme van de app ontworpen tot een drempelwaarde van 50 Hz. Hij voegt daaraan toe: deze waarde geeft echter ook de bovengrens voor onze VibroChecker aan, omdat de iPhone-sensor een beperkte aftast-snelheid heeft en daarom momenteel ook slechts tot 50 Hz meet.

Voor het merendeel van te meten toepassingen, waarvoor wij met de ACEolator-producten een oplossing bieden, is deze waarde voldoende.

Wanneer men in aanmerking neemt, dat operationele trillingen van ca. 50 Hz bijvoorbeeld bij een machine-toerental van ca. 3.000 omwentelingen per minuut kunnen optreden, wordt deze verklaring met het oog op het zeer hoge toerental van een mogelijke storingsbron duidelijk.

Bij het gebruik van de VibroChecker blijkt, dat aan de eerder genoemde „Keep-it-simple“-voorwaarde is voldaan. De belangrijkste drie stappen van de applicatie, 1. Meting starten, 2. Berekening van de daaruit voortkomende resultaten en kenmerken uitvoeren en 3. Weergeven, aflezen en kiezen van de geschikte producten voor trillingsisolatie vinden in een oogwenk plaats en leiden tot goede resultaten.

Ter afsluiting daarop zegt André Weßling: "Wij kunnen daarmee onze klanten meer dan een speeltje, maar geen allround-instrument voor het meten ter beschikking stellen. Wanneer het om trillingen en vibraties in complexe toepassingen gaat, ondersteunen wij onze klanten met zeer goed opgeleide technici en professionele meetkoffers."

"Wij richten ons met de app op diegenen die een, gratis, hulpmiddel willen gebruiken die hen helpt bij het meten en analyseren van trillingen en daarbij ook nog een optimale oplossing aanboden krijgen. Omdat onze VibroChecker eenvoudig en intuïtief te bedienen is, zijn wij over de verspreiding van de app optimistisch gestemd."


Meer informatie:
www.ace-ace.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Küchmedia


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.