• 27/02/2014

Leuvense Professor wint RSA Award (+video)

Prof. Bart Preneel van de KULeuven ontving op de RSA Conference in San Francisco de Excellence in the Field of Mathematics Award.

Trefwoorden: #COSIC, #cryptografie, #Preneel, #RSA award

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot YouTube - RSA Conference )

ENGINEERINGNET.BE - RSA Conference is een event gerelateerd aan cryptografie en informatie veiligheid. Het flagship event vindt jaarlijks plaats in San Francisco.

Er worden op dit congres, dat de wereldtop van experts rond cryptografie, cybersecurity en dataprotectie samenbrengt, ook een aantal prijzen uitgereikt.

Prof. Bart Preneel kreeg gisteren in San Francisco de Excellence in the Field of Mathematics Award. Hij staat aan het hoofd van COSIC (Computer Security and Industrial Cryptography) van de KULeuven.

Met de award wordt hij erkend als wereldwijd top cryptograaf. Hij werd o.a. geselecteerd omwille van zijn werk rond hash- en MAC functies. Prof. Preneel werd niet enkel geselecteerd voor zijn technische kennis maar opvallend is ook dat hij erkend wordt voor zijn lobbywerk bij openbare instellingen en dan vooral de EU.

Hij houdt het belang van cryptografisch onderzoek op de agenda en zorgt voor financiering van fundamenteel onderzoek naar dataprotectie.


(Saskia Van Hoyweghen)