• 07/03/2014

Lamb Weston/Meijer investeert 20 miljoen in fabriek

De Amerikaans-Nederlandse producent van diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken gaat hun grootste fabriek in het Zeeuwse Kruiningen moderniseren.

Trefwoorden: #diepgevroren aardappelproducten, #geautomatiseerde ontvangst- en sorteerruimte, #gedroogde aardappelvlokken, #Lamb Weston/Meijer

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - Oude productie-gebouwen gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuwe, volledig geautomatiseerde ontvangst- en sorteerruimte voor aardappelen. De oplevering staat gepland voor medio 2015.

De fabrikant verwacht dat in de nieuwe hal het complexe aardappelsorteerproces simpeler en efficiënter gaat verlopen. Hiervoor worden meerdere volledig geautomatiseerde aardappelsorteerlijnen geïnstalleerd. Zo kunnen aardappelen in één vloeiende lijn na binnenkomst worden gesorteerd en verwerkt.

Vanwege de automatisering verdwijnen er twaalf arbeidsplaatsen. Maar het bedrijf stelt dat er geen directe ontslagen zullen zijn, maar dat dit via natuurlijk verloop of herplaatsing binnen het bedrijf valt op te lossen.

Lamb Weston/Meijer doet deze investering vanwege de groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten. Het bedrijf startte in 1994 als joint venture tussen het Amerikaanse Lamb Weston ConAgra Foods en de Nederlandse onderneming Meijer Frozen Foods.

Het bedrijf heeft 5 fabrieken, waarvan er 3 in Nederland staan, één in het Verenigd Koninkrijk en één in Oostenrijk. De totale productiecapaciteit ligt op 650.000 ton, waarbij de producten van het bedrijf wereldwijd verkocht worden.


(Lydia Heida)