• 13/03/2014

Den Haag licht optie voor bouw van 20 extra trams

Siemens-divisie Rail Systems mag twintig extra trams voor vervoersbedrijf HTM in Den Haag bouwen, bovenop de veertig die reeds besteld waren. De waarde van opdracht bedraagt 55 miljoen euro.

Trefwoorden: #avenio, #den haag, #economie, #HTM, #siemens, #tram, #vervoersberdrijf, #wildenrath

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.NL - Eind 2011 kreeg Siemens al de opdracht voor 40 voertuigen, waarbij een optie voor meer trams was overeengekomen. Het contract om de optie te lichten, is vandaag in Den Haag getekend. De eerste tram wordt medio 2014 verwacht.

De productie van de 40 trams is in Wenen in volle gang, laat het Duitse concern weten. De eerste voertuigen zullen naar verwachting deze zomer worden uitgeleverd, nadat er eerst uitgebreide rijtesten worden uitgevoerd op de testbaan in het Duitse Wildenrath.

De tramtoegang en het gangpad hebben geen treden, aangezien het om een 100 procent lage vloer tram gaat. De voertuigen zullen worden ingezet op de lijnen 1, 9, 11, 15 en 17.

De divisie Rail Systems zet sterk in op lagevloertechniek. De toegang en het gangpad van de voertuigen voor Den Haag hebben bijvoorbeeld geen enkele trede. Elk voertuig is 35 meter lang en biedt 70 zit- en 168 staplaatsen.

Welk bedrag met het contract gemoeid is, werd niet bekendgemaakt.


(Bert Belmans)