• 17/03/2014

Philips steekt 235 miljoen dollar in Saudisch lichtbedrijf

Het Eindhovense bedrijf neemt een belang van 51% in General Lighting Company, om zo een joint venture te vormen met Alliance dat 49% van de aandelen bezit.

Trefwoorden: #General Lighting Company, #overname, #Philips, #The Carlyle Group

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.NL - De verwachting is dat de lichtmarkt in de Arabische regio tussen 2014 en 2018 exponentieel gaat groeien.

Philips voorziet in deze periode een groei van ruim 10% in de verkoop van LED-lampen in Saudi-Arabië, onder meer dankzij publieke en private investeringen in duurzame verlichting.

General Lighting Company (GLC) heeft volgens Philips een leidende marktpositie in Saudi-Arabië, wat de grootste economie van het Midden-Oosten is.

Philips kocht het belang van 51% procent in GLC van een consortium van aandeelhouders, waaronder The Carlyle Group. De overname moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders. Oprichter Abdullah al-Hobayb bezit via zijn Alliance Holding de resterende 49% van de aandelen.

Na de afronding van de deal voegt Philips zijn huidige lichtactiviteiten in Saudi-Arabië samen met die van GLC. Het bedrijf krijgt de naam Philips Lighting Saudi Arabia, wat ongeveer 1300 werknemers zal tellen.


(Lydia Heida)