• 20/03/2014

Groentesnijder Heemskerk steekt 25 miljoen euro in uitbreiding

Het fabriekscomplex in Rijnsburg krijgt er circa 9.000 vierkante meter verwerkingsruimte bij, om zo de omzet in de komende jaren te verdubbelen.

Trefwoorden: #bewerkte groenten, #Groentesnijder, #Heemskerk, #maaltijdsalades, #verpakte ijsbergsla

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - Familiebedrijf Heemskerk is een van de drie grootste leveranciers van verpakte groente in Nederland en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst.

De uitbreiding is met name gericht op de zogenoemde ‘high care’-voorzieningen: bedrijfsruimtes waar gewerkt wordt met bederfelijke waren als zalm, tonijn of kaas. Heemskerk wil groeien in het marktsegment van luxe maaltijdsalades.

De opdracht voor de nieuwbouw gaat naar streekgenoot Heembouw, waarbij het bedrijf aangeeft dat het een gunstig moment is om te bouwen door de lage rente en meer competitief begrootte bouwkosten dan voor de recessie mogelijk was. De nieuwbouw zal halverwege 2015 in gebruik worden genomen.

Voor de bouw is een kredietovereenkomst van 40 miljoen euro overeengekomen met ABN Amro, met een looptijd van vijf jaar. Ook wordt uit dit bedrag 10 miljoen euro gehaald voor verbeteringen aan bestaande installaties en gebouwen.

Tot de klanten van Heemskerk behoren onder andere supermarktketens en fastfoodconcerns die in Nederland en Duitsland vestigingen hebben, zoals Lidl, Dirk, Deen, Coop, Superunie-leden en Burger King.

Heemskerk levert aan hen verpakte ijsbergsla, maaltijdsalades en bewerkte groenten. Dit marktsegment groeit snel, waardoor de omzet van Heemskerk al een paar jaar met 20% groeit. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzetgroei van 83 miljoen euro naar 100 miljoen euro.

Dagelijks verwerkt Heemskerk ruim 60 grondstoffen tot meer dan 250 eindproducten. Het bedrijf heeft 375 medewerkers in vaste dienst, aangevuld met 280 Poolse uitzendkrachten. Ook heeft Heemskerk een eigen teeltbedrijf in Spanje.

De twee belangrijkste concurrenten van Heemskerk – marktleider Vezet in Warmenhuizen en Hessels in Zwaagdijk-Oost – breidden al eerder uit.


(Lydia Heida)