• 21/03/2014

Altrad Balliauw versterkt isolatiedivisie via overname Profix

Industrieel stellingbouwer Altrad Balliauw neemt ProFix over. De acquisitie moet in Nederland en België de marktpositie van de overnemer op het vlak van industriële isolatie verstevigen.

Trefwoorden: #altrad, #altrad balliauw, #balliauw, #economie, #isolatie, #onderhoud, #petrochemie, #profix, #profix, #steigerbouw, #stellingbouw

Lees verder

nieuws

( Foto: Altrad Balliauw, Jan De Swert )

ENGINEERINGNET.BE – Het jonge ProFix uit Schoten (nabij Antwerpen) is één van de snelst groeiende bedrijven in industriële isolatie van de laatste jaren. Het is zowel in Nederland als België actief.

De firma kende sinds zijn oprichting in 2009 een exponentiële groei, telt vandaag 120 eigen medewerkers en realiseerde in 2013 een omzet van 14 miljoen euro.

ProFix biedt naast thermische, akoestische, en brandbeschermende isolatie ook isolatiematrassen, stellingbouw, schilderwerken en tracing aan en is onder meer actief in de (petro)chemie, energie, voedingsindustrie, scheepsvaart, offshore, tank- en gasopslag.

De nog jonge firma heeft zich in enkele jaren naar verluidt 'een zeer sterke marktpositie veroverd in de tankbouwsector', met klanten zoals BP Chembel, Vopak, Q8, Agfa Gevaert,…

Voor het Belgische Altrad Balliauw past de overname in zijn strategie om op het gebied van stellingbouw, isolatie en asbestverwijdering tot de absolute top te behoren in de Benelux inzake multidisciplinaire dienstverlening, stelt algemeen directeur Jan De Swert.

In de komende weken en maanden worden de isolatie-activiteiten van ProFix en Altrad Balliauw geïntegreerd om vanaf september 2014 door het leven te gaan als Altrad ProFix.

Alle medewerkers van ProFix worden naar verluidt mee overgenomen. Dat brengt de totale directe tewerkstelling van Altrad Balliauw vandaag de dag op meer dan 1.200 medewerkers.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Altrad Balliauw, opgericht in 1976, is een vaste waarde in de industrie en bouwsector in de Benelux en Frankrijk. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in het Vlaamse Verrebroek en maakt sinds maart 2006 deel uit van het Franse Altrad. Tot de klanten behoren grote bedrijven zoals Electrabel, Total, Exxon Mobil, Dow, BASF, Ineos, Borealis, Essent, Heerema , …