• 24/03/2014

Topondernemer Sanderink sponsort Twents techniektalent

Topondernemer Gerard Sanderink stelt voor het jaar 2014-2015 tien studiebeurzen beschikbaar voor technologisch toptalent uit Twente. Maar er zijn verschillende voorwaarden aan verbonden.

Trefwoorden: #Antea, #Centric, #Gerard Sanderink, #hrm, #Sanderink, #Strukton, #talent, #universiteit, #universiteit twente, #UTwente

Lees verder

Opleiding

( Foto: UTwente )

ENGINEERINGNET.NL - Dit jaar komen vijf studenten van de Universiteit Twente en vijf studenten van Saxion in aanmerking voor een studiebeurs van Sanderink, die kan oplopen tot 10.000 euro per jaar.

Topondernemer Gerard Sanderink is onder meer eigenaar van het investeringsbedrijf Sanderink Investments, waaronder het IT-bedrijf Centric, het infrabedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea vallen.

Kandidaten moeten voldoen aan verschillende voorwaarden. Studenten moeten onder meer excellente studieresultaten kunnen voorleggen en het gemiddeld jaarinkomen van de ouders mag maximaal 40.000 euro per jaar bedragen.

Bovendien moeten de studenten, met uitzondering van stages, tijdens hun studies in Twente blijven wonen. Daarnaast moeten ze bereid zijn om zich na het afronden van hun studie minstens drie jaar aan een bedrijf in de Twentse regio te verbinden.

Sanderink, geboren en getogen in Twente, draagt de regio een warm hart toe. Om zich in te zetten voor zijn streek, heeft hij niet alleen het beurzenprogramma gestart, maar werkt hij ook aan het Sanderink Technology Centre, een innovatiecentrum dat als 'versneller' moet dienen voor talentvolle jonge technici.

De ondernemer heeft onlangs ook nog eens een eigen stichting opgericht, die precies tot doel om jonge, talentvolle studenten voor Twente te behouden en in hun verdere ontwikkeling te ondersteunen.


(Bert Belmans)