• 24/03/2014

Beliès vervijfvoudigt productiecapaciteit voor delicatessen in Tessenderlo

Olijfverwerkend bedrijf Beliès verhuist naar nieuw bedrijfsgebouw in Tessenderlo. Dat gaat gepaard met een vervijfvoudiging van de productieruimte voor 'koelverse mediterrane delicatessen'.

Trefwoorden: #belies, #investering, #kris peeters, #olijven, #pietercil, #voeding, #voedselt

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Beliès, een producent van mediterrane specialiteiten, heeft zijn productiecapaciteit en één klap vervijfvoudigd. De expansie is bedoeld om de Europese markt 'verder te veroveren'.

Het bedrijf is verhuisd naar nieuwe gebouwen in Tessenderlo, en beschikt nu in totaal over 10.000m² aan productieruimte. Met de nieuwe faciliteiten is een investering van 12 miljoen euro gemoeid.

Op 21 maart (2014) wasVlaams minister-president Kris Peeters van de partij om het nieuwe bedrijfsgebouw van het Limburgse bedrijf officieel te openen.

Beliès produceert en/of verwerkt olijven (vooral Griekse), tapenades, pesto’s en antipasti voor derden en verdeelt deze ook onder de eigen merknamen Gran’Oliva en Gran’Tapas. De onderneming is sinds 2007 voor 100% in handen van de Pietercil-group.

Ook op het vlak van tewerkstelling biedt de schaalvergroting naar verluidt interessante perspectieven: het is de bedoeling dat 100 extra medewerkers worden gerekruteerd.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Beliès is gespecialiseerd in de productie en verpakking van koelverse mediterrane delicatessen zoals olijven, antipasti, tapenades en pesto’s. Al meer dan 10 jaar vormen olijven het hart van Beliès. Vandaag is de firma actief in Nederland, België en Frankrijk, zowel in de retail als in out-of-home met eigen merk of private label.