Air France-KLM accepteert bod op CityJet

Het Duitse Intro Aviation neemt de luchtvaartmaatschappij over, samen met de Vlaamse CityJet-dochteronderneming VLM.

Trefwoorden: #Air France-KLM, #CityJet, #Intro Aviation, #luchtvaartmaatschappij, #VLM

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia (Aero Icarus )

ENGINEERINGNET - In december bracht Intro Aviation een definitief bod uit op CityJet en dit is nu geaccepteerd. De transactie wordt in april afgerond. Er zijn geen financiële details over de verkoop bekendgemaakt.

Air France-KLM zette het met verlies draaiende CityJet anderhalf jaar geleden in de verkoop. In februari 2000 nam Air France alle aandelen in CityJet over.

Intro Aviation is een luchtvaart adviesbureau dat is gespecialiseerd in het opkopen van luchtvaartmaatschappijen met problemen, deze herstructureert om ze weer levensvatbaar te maken en daarna doorverkoopt.

CityJet is een Ierse luchtvaartmaatschappij dat ruim 30 vliegtuigen bezit, vliegt op 27 routes en jaarlijks 2 miljoen passagiers vervoert. Bij het bedrijf werken circa 1.800 mensen. De omzet over 2012 bedroeg 245 miljoen euro.

Air France-KLM en CityJet zullen blijven samenwerken, onder meer bij vluchten van London City Airport naar Europese bestemmingen. Ook voert CityJet vluchten uit vanaf de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs.

Onderdeel van de verkoop is ook het voormalige VLM Airlines dat in de loop van 2009 en 2010 werd geïntegreerd in CityJet.

Deze Vlaamse Luchttransportmaatschappij voert vaste lijnvluchten uit naar hoofdzakelijk regionale luchthavens, zoals vanuit Brussel, Rotterdam, Luxemburg, Amsterdam naar Londen. Of Antwerpen-Manchester, Rotterdam-Manchester en Rotterdam-Hamburg.


)