Opdracht van 3 miljoen voor tunneldivisie van Smet-Boring

Tunnelafdeling haalt bestelling binnen voor aanleg van nieuwe afvalwaterduiker onder de Rijn in het Duitse Düsseldorf.

Trefwoorden: #afvalwaterduiker, #Duitsland, #microtunnelling, #Rijn, #Smet Jet, #tunnelboor- en buisdoorperstechnieken

Lees verder

Nieuws

( Foto: Smet-Boring )

ENGINEERINGNET.BE - Smet-Boring in Dessel meldt een opdracht ontvangen te hebben om met behulp van microtunnelling een duiker te plaatsen onder de Rijn in Düsseldorf.

De duiker in kwestie van zowat 1 kilometer vormt een kritische schakel in de afvalwaterhuishouding van de stad. Hij zal de bestaande duiker vervangen die aan renovatie toe is.

Smet-Tunnelling heeft al 40 jaar ervaring in sleufloze tunnelboor- en buisdoorperstechnieken en biedt een alternatief voor graafwerken door tunnels te boren in zachte en harde ondergronden, in klei, in grindachtige en heterogene formaties en dit zowel boven als onder de grondwatertafel.

In Düsseldorf gaat het om een duiker met een nominale diameter van 1800mm, die de bestaande, duiker zal ontdubbelen. De duiker zal de Rijn kruisen op een diepte van ca. 35m.

De opdracht wordt uitgevoerd in Tijdelijke Handelsvereniging met als Duitse partner Hochtief Construction uit Keulen. De totaalopdracht bedraagt ca. 9 miljoen euro, met daarin een aandeel voor Smet-Boring van ongeveer 3 miljoen euro.