DSM ontwikkelt tomaten-extract voor betere doorbloeding

Het concern maakt een extract met natuurlijke bestanddelen van tomaten dat een bewezen bijdrage levert aan een gezondere doorbloeding.

Trefwoorden: #betere doorbloeding, #DSM Nutritional Products, #EFSA, #European Food Safety Authority, #tomaten-extract

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Bernd Mussler, innovation project manager van DSM Nutritional Products, stelt dat het nieuw ontwikkelde middel Fruitflow een wetenschappelijke onderbouwde bijdrage aan een gezondere doorbloeding levert. Dit effect is erkend door de European Food Safety Authority (EFSA).

Fruitflow helpt ook om de vorming van bloedstolsels te voorkomen, waarmee het risico op hartaanvallen en beroertes verkleint. Van het product bestaan twee varianten: een vloeibare versie en een poedervorm. Het wordt nu onder licentie gevoerd.

De gezondheidsclaim die op het extract rust is gebaseerd op drie actieve componenten die weer uit een groep stoffen bestaan.

Fruitflow kan op basis van reststromen uit de Nederlandse tomatenteelt worden gemaakt, zo liet het chemie- en voedingsingrediëntenconcern onlangs weten.

Voorwaarde is wel dat de kwaliteit van het product gewaarborgd blijft. DSM nodigt Nederlandse tuinbouwbedrijven uit om het bedrijf te benaderen met interessante voorstellen.

Ook medicijnontwikkelaar Galapagos onderzoekt de toepassing van plantenextracten in geneesmiddelen, hoewel het nu alleen nog synthetische medicijnen produceert.