Eerste onderhoudsconfigurator voor retailers met winkels in Benelux

Met online tool kan elke retailer voor eigen winkel of winkelketen in Benelux een eigen onderhoudsplan samenstellen. "Het idee is afkomstig van het naar wens configureren van een auto"

Trefwoorden: #breijer, #distributie, #facilicom, #maintenance, #onderhoud, #retail

Lees verder

Nieuws

( Foto: Breijer )

ENGINEERINGNET - Breijer Bouw en Installatie, een onderdeel van Facilicom Services, lanceert wat het zelf 'de eerste onderhoudsconfigurator voor retailers met winkels in de Benelux' noemt.

Het idee is geïnspireerd op de online configurators van de automerken, waarmee je een wagen kunt 'samenstellen' en je niet alleen een goede voorstelling hebt van wat je koopt, maar ook van de invloed op de kosten.

Breijer vertaalde dit concept naar onderhoud bij de retailers. Deze kan voor zijn of haar eigen winkel of winkels eigenhandig een onderhoudsplan samenstellen.

Op basis van in te vullen paramaters krijg je een kostenoverzicht opgeleverd. Voor de uitvoering van het plan houdt de software rekening met een zo klein mogelijke overlast in de winkels.

Hans Prop, directeur onderhoud van Breijer Contractonderhoud presenteerde het nieuwe systeem eind februari al aan vooraanstaande relaties: "De Nederlandse retailers wachten al jaren op zo'n configurator. Met name het bedieningsgemak zal hen aanspreken. In 4 stappen krijgen ze inzicht in de kosten voor het onderhoud van het volledige winkelbestand."

"De opzet van deze onderhoudsconfigurator sluit aan op de trend van de 'Clicks & Bricks'-strategie zoals in de retailsector inmiddels gewoon is.’

Het concept beoogt volgens het bedrijf 'enerzijds kostenefficiëntie op preventief en correctief onderhoud door de integrale aanpak van Breijer en anderzijds het minimaliseren van overlast voor personeel en klanten'.