Papieren clip verovert internationale markt (+video)

Deltaclip International, ontwikkelaar van een gepatenteerde papieren paperclip, gaat de clip leveren aan Staples en Walmart waardoor de productie stijgt naar 1 miljard stuks.

Trefwoorden: #Deltaclip International, #papieren clip, #Staples, #Walmart

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deltaclip )

ENGINEERINGNET.NL - Het in 2011 opgerichte bedrijf Deltaclip International, gelegen te Eerbeek, ontwikkelde een papieren paperclip die daardoor tegelijk met oud papier kan worden verwerkt tot nieuw papier. Dit in tegenstelling tot nietjes of metalen paperclips die eerst uit het oud papier moeten worden gehaald.

Door het sluiten van contracten met twee van de grootste leveranciers van kantoorartikelen ter wereld, Staples en Walmart, worden dit jaar al 1 miljard papieren paperclips geproduceerd in Eerbeek.

De nieuwe paperclip kan tot 15 vellen papier samenhouden en is gemaakt van FSC en PEFC gecertificeerd papier. De clip is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er zijn drie soorten clips: de trendy gekleurde Deltaclips, de grotere Memoclip en de gepersonaliseerde clip.

Deltaclip’s papieren paperclip is een milieuvriendelijk alternatief voor de metalen paperclip doordat de productie veel minder energie kost, de geringe CO2 en NOX uitstoot tijdens het productie proces en de gemakkelijke recycling.

Het bedrijf haalde in 2013 bij het crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl in 48 uur 140.000 euro op voor de eerste productiemachine, die inmiddels op volle toeren draait.

Verder ontving Deltaclip International vorig jaar de 'Most Innovative Pro Carton ECMA Award' van de European Carton Makers Association (ECMA). Dit jaar won het bedrijf de 'Paper Show ECO Award 2014'.