Aviko wil 55 miljoen euro investeren in de vestiging te Steenderen

De internationaal toonaangevende aardappelverwerker gaat 35 miljoen euro steken in een nieuwe koelvriestoren en 20 miljoen euro in een specialiteitenfabriek.

Trefwoorden: #aardappelverwerker, #Aviko, #koelvriestoren, #vrieshuizen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Aviko )

ENGINEERINGNET.NL - Aviko wil deze investering doen in hun Gelderse vestiging om een einde te maken aan de dure en inefficiënte versnippering van meerdere vrieshuizen waarin de voorraad nu is opgeslagen.

De nieuwe koelvriestoren wordt circa 35 meter hoog en biedt ruimte aan 40.000 palletplaatsen. Ook is de koelvriestoren volledig geautomatiseerd.

Voor de nieuwe specialiteitenfabriek is het nodig om enkele oude gebouwen te slopen. Doel is om de uitbreiding voor het eind van 2015 af te ronden.

Voor de bouw van de koelvriestoren moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Het vrieshuis is namelijk bijna even hoog als de toren van Katholieke kerk in Steenderen. Ook is er vanwege onveilige verkeerssituaties een wegomlegging vereist.

De betreffende wethouder in Steenderen gaat onderzoeken of er provinciale subsidie mogelijk is. Aviko kan deze investeringen ook in België doen, waar alleen al voor de bouw van de vriestoren 9 miljoen euro subsidie beschikbaar is, aldus algemeen directeur Martin van de Ven.

De vestiging te Steenderen is de grootste en belangrijkste locatie van Aviko, één van de grootste aardappelverwerkers ter wereld. Er werken zo'n 500 medewerkers in deze Gelderse vestiging, aan onderzoek, innovatie, verkoop en marketing.